O Σον Τζέιμς με παρελθόν στον Ολυμπιακό σταμάτησε την καριέρα του

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Μακάμπι το 2014, αλλά και πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, Σον Τζέιμς, ανακοίνωσε πως τερμάτισε την καριέρα του. 

O Σον Τζέιμς με παρελθόν στον Ολυμπιακό σταμάτησε την καριέρα του

Σε ηλικία 35 ετών, ο Αμερικανός σέντερ, Σον Τζέιμς, αποφάσισε να τερματίσει την καριέρα του. Πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος διέπρεψε στην EuroLeague την τριετία (2011-2014) που αγωνιζόταν στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Κατέκτησε το τρόπαιο της διοργάνωσης το 2014, ενώ το 2013 ήταν μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας στον θεσμό, έχοντας μέσο όρο 11.5 πόντους και 6.5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Την σεζόν 2014-2015 αγωνίστηκε στην Αρμάνι Μιλάνο, ενώ τον Δεκέμβρη του 2015 ήρθε ως έξτρα μεταγραφή στον Ολυμπιακό (από την Μπιλμπάο), ύστερα από τον τραυματισμό του Πάτρικ Γιανγκ. Δυστυχώς, όμως, η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών άντεξε για περίπου 1,5 μήνα, καθώς ο Σον Τζέιμς παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων αθλητικών σέντερ στην Ευρώπη την εποχή που αγωνιζόταν στην Μακάμπι, αλλά οι σοβαροί τραυματισμοί που αντιμετώπισε στην καριέρα του, τον ανάγκασαν να χάσει έδαφος και να μην καταφέρει να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο που αγωνιζόταν. Τα τελευταία χρόνια βρισκόταν σε ομάδες χαμηλής δυναμικής, έχοντας για τελευταίο προορισμό την Μπουλαζάκ στο γαλλικό πρωτάθλημα.