Σφαιρόπουλος: «Υπάρχει ενδιαφέρον από την Εφές»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παραδέχτηκε το ενδιαφέρον της Εφές για εκείνον, ενώ αναφέρθηκε και στο φετινό Final Four. 

Σφαιρόπουλος: «Υπάρχει ενδιαφέρον από την Εφές»

Στην κάμερα της cosmote tv μίλησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Για την ήττα του Ολυμπιακού στον τελικό: ”Το ματς και το τέλος άφησε μία πικρή γεύση στους φιλάθλους της ομάδας. Όπως είπα και ο Γιώργος Μπαρτζώκα, αυτό είναι το μπάσκετ. Είναι όπως η ζωή. Έχει τα πάνω του και τα κάτω του, θα κερδίσεις, θα χάσεις. Γενικά, υπάρχουν και οι δυο πλευρές, γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία. Απλά συνεχίζεις να δουλεύεις μέχρι να έρθει ξανά η σειρά να πανηγυρίσεις εσύ”

Για το σύστημα διεξαγωγής του Final Four: ”Είναι μια μεγάλη κουβέντα αυτή. Αν κοιτάξουμε το σύστημα του Champions League στο ποδόσφαιρο, βλέπουμε ότι πέρα από το ότι έχει λιγότερους αγώνες και κενά διαστήματα, ώστε ο κόσμος να ανυπομονεί να δει πάλι τα νοκ άουτ, γίνεται κλήρωση.

Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες που περνάνε στην επόμενη φάση κληρώνονται μεταξύ τους και μέσω κλήρωσης, μπορεί να φτάσει στον τελικό μια ομάδα που δεν περίμενε κανείς. Φέτος βλέπουμε την Ίντερ. Αυτό δημιουργεί μια κατάσταση προσμονής, πίστης και ελπίδας πως οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να φτάσει στον τελικό.

Το Final Four έχει αυτό το νόημα. Ότι οποιαδήποτε ομάδα, ακόμα και η πιο μικρή, μπορεί να φτάσει εκεί. Ασφαλώς ένα σύστημα playoffs ευνοεί τις πιο δυνατές ομάδες. Είναι δυο διαφορετικές φιλοσοφίες οπότε ανάλογα με το τι θέλουμε, θα πρέπει να αποφασίσουμε.

Όμως να μην ξεχνάμε ότι οποιαδήποτε απόφαση σχετίζεται με το οικονομικό κομμάτι. Όταν γίνεται ένα Final Four, τη διαχείριση και τα έσοδα τα έχει η Ευρωλίγκα. Σε σειρά playoffs, τα έσοδα τα έχουν οι ομάδες, λογικά. Πρέπει να δούμε κι αυτό το κομμάτι. Πάντως, ένα Final Four δίνει μια προσμονή και μια ελπίδα ακόμα και στην πιο αδύναμη ομάδα ότι μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο”

Για το παλαιότερο ενδιαφέρον της Ζάλγκιρις: ”Ισχύει. Μου είχε γίνει πρόταση αμέσως μετά την αποχώρησή μου από τη Μακάμπι. Σε κάθε περίπτωση, δεν ήθελα να πάω στο τέλος της χρονιάς και υπέγραψαν τον προπονητή που συνεχίζει μέχρι σήμερα, τον Κάζις Μακσβίτις”

Για την Εφές: ”Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την Εφές. Είμαι ένας από τους λίγους υποψήφιους για τη θέση του προπονητή”

Για τον Μάικ Μαλόουν και την πρόταση του 2015 να συνεργαστούν στο Ντένβερ: ”Όταν έγινε αυτή η πρόταση, δεν την είχα πει καν δημοσίως, εκείνος το αποκάλυψε. Το τάιμινγκ δεν ήταν καλό, γιατί εγώ ήμουν 11 χρόνια βοηθός προπονητή και περίμενα την σειρά μου για να γίνω head coach. Κάνω αυτή τη σεζόν με τον Ολυμπιακό, παίρνουμε το πρωτάθλημα και είχαμε παίξει και τον τελικό της Ευρωλίγκας. Οπότε οι πρόεδροι τότε μου έκαναν επέκταση συμβολαίου. Και μετά ήρθε η πρόταση από τον Μαλόουν. Δεν είπα κάτι στην διοίκηση, σεβόμενος το συμβόλαιο. Αλλά δεν ήμουν και έτοιμος να πάω. Ήθελα να ζήσω την Ευρωλίγκα, ήταν η πρώτη σεζόν μου. Ήθελα να μείνω, να κάνω το καλύτερο δυνατό. Είχα μία μέρα να το σκεφτώ, ήταν το τάιμινγκ. Αν δεν το έλεγε εκείνος, δεν θα το αποκάλυπτα”