Ο Προμηθέας βραβεύει τον Σπανούλη

Ο Προμηθέας Πάτρας θα βραβεύσει τον Βασίλη Σπανούλη στο ημίχρονο του αγώνα με τη Βίρτους Μπολόνια.

Ο Προμηθέας βραβεύει τον Σπανούλη

Την Βίρτους Μπολόνια θα υποδεχτεί ο Προμηθέας Πάτρας στις 23 Μαρτίου (19:15). Στην ανάπαυλα του αγώνα με την ομάδα των Χάκετ, Τεόντοσιτς και Σενγκέλια για το Euro Cup θα βραβευτεί ο Βασίλης Σπανούλης για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προμηθέα Πάτρας αναφέρει:

Παιχνίδια εξαιρετικής σημασίας και υψηλής συμβολικής αξίας, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά γενικά για το μπάσκετ της πόλης, έχει μπροστά του τις επόμενες ημέρες ο Προμηθέας Πάτρας. Αρχικά, την προσεχή Κυριακή, 20/3, στις 17:00 ο Προμηθέας υποδέχεται στο «Δ. Τόφαλος» τον συμπολίτη Απόλλωνα, σε ένα ματς που μπορεί να δείξει ότι το μπάσκετ είναι γιορτή και όχι πεδίο αντιπαραθέσεων. Τρεις ημέρες αργότερα, την Τετάρτη 23/3, ο Προμηθέας για το Eurocup φιλοξενεί την Ιταλική Virtus Bologna, των μεγάλων αστέρων, όπως ο Teodosić, ο Hackett, ο Belinelli και ο Shengelia. Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου της συγκεκριμένης αναμέτρησης η ΚΑΕ Προμηθέας θα βραβεύσει τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ Βασίλη Σπανούλη για την πολύτιμη προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

Θέλοντας λοιπόν ο Οργανισμός του Προμηθέα να αναδείξει την σημασία και τους συμβολισμούς που αποπνέουν οι παραπάνω αθλητικές συναντήσεις, απέστειλε επίσημες προσκλήσεις στον πρόεδρο της ΕΟΚ, στον πρόεδρο της ΕΣΚΑΗ, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, στον Δήμαρχο Πατρέων, στους βουλευτές του Ν.Αχαΐας, στο Δ.Σ του ΠΕΑΚ, στον πρόεδρο του επιμελητηρίου Αχαΐας, στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και σε λοιπούς θεσμικούς παράγοντες, αναφέροντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα ότι το μπάσκετ ενώνει.

Η γιορτή για την πόλη της Πάτρας και το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζεται το τριήμερο 25-27 Μαρτίου, καθώς στο ΠΕΑΚ «Δ.Τόφαλος» θα λάβει χώρα το Adidas Next Generation Tournament, η «ευρωλίγκα» των εφήβων, ένα μεγάλο τουρνουά στο οποίο συμμετέχουν ομάδες με τεράστιο brandname όπως ο Ολυμπιακός, η Barcelona, η Maccabi Tel Aviv, η Stella Azzurra Roma, η Helsinki Basketball Academy, η Zaza Pachulia Academy, η U18 NGT Patras, μια ομάδα με επίλεκτους αστέρες από όλη την Ευρώπη με προπονητή τον Βασίλη Σπανούλη στο εν Ελλάδι ντεμπούτο του στους πάγκους και φυσικά η εφηβική ομάδα του Προμηθέα.