Στο... κυνήγι για «δυαροτριάρι» ο Ολυμπιακός

Στο μεγάλο λιμάνι κινούνται με προσοχή, αλλά και με υπομονή, για να καλύψουν τη θέση «2-3» στο ρόστερ - Πάντα στη λίστα οι Χόλινς - Χίλιαρντ, με τους Πειραιώτες να μην έχουν κλείσει και το κεφάλαιο Ντόρσεϊ

Στο... κυνήγι για «δυαροτριάρι» ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έχει συμπληρώσει το ρόστερ του ενόψει της νέας σεζόν σε έναν μεγάλο βαθμό. Έχει ήδη ανακοινώσει τρεις παίκτες. Τον Αμερικανό γκαρντ Τόμας Ουόκαπ, τον Γάλλο σέντερ Μουσταφά Φαλ, αλλά και τον νεαρό πλέι μέικερ Μιχάλη Λούντζη. Ο πρώτος ουσιαστικά θα αποτελέσει την εναλλακτική λύση πίσω από τον Κώστα Σλούκα, ενώ θα υπάρξουν και στιγμές που θα βρίσκονται μαζί στο παρκέ. Ο δεύτερος θα μοιραστεί τη θέση «5» με τον Χασάν Μάρτιν, ενώ ο τρίτος θα αποτελέσει μία έξτρα προσθήκη στη θέση του πλέι μέικερ.

Η θέση «4» στο ρόστερ των Πειραιωτών είναι καλυμμένη με τους Σάσα Βεζένκοφ, Γιώργο Πρίντεζη και Λιβιό Ζαν-Σαρλ, με τον τελευταίο να παίζει και ως σέντερ. Στη θέση «3» υπάρχουν οι Κώστας Παπανικολάου και Σακίλ Μακ Κίσικ, με τον τελευταίο να χρησιμοποιείται και στο «2» όταν χρειάζεται. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος θα συνεχίσει στο μεγάλο λιμάνι μόνο στο ενδεχόμενο που η ομάδα επιστρέψει στην Α1.

Τι απομένει λοιπόν; Ένας σουτέρ που να παίζει κυρίως στο «2», αλλά που να μπορεί να λειτουργήσει και ως σμολ φόργουορντ. Άποψή μας βέβαια πως η ομάδα «διψάει» περισσότερο για ένα καθαρόαιμο «δυάρι» τύπου Τάιλερ Ντόρσεϊ. Με ικανότητα να βάζει την μπάλα στο καλάθι. Στο «2» αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει ουσιαστικά μόνο τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη ύστερα και από την αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη.

Οι Πειραιώτες συνεχίζουν να βρίσκονται στην αγορά για τον αντικαταστάτη ουσιαστικά του Άαρον Χάρισον. Η περίπτωση του Ντέιβιντ Λάιτι δεν προχώρησε, από τη στιγμή που η Βιλερμπάν έκανε πίσω, με αποτέλεσμα πλέον ο Ολυμπιακός να κοιτάζει τις εναλλακτικές λύσεις που βρίσκονται στην αγορά. Κυρίως ελεύθερους, ενώ πάντα υπάρχουν και κάποιες καλές περιπτώσεις που μπορούν να αποδεσμευτούν με ένα μικρό ποσό. Η περίπτωση του Νταρούν Χίλιαρντ (8,7 πόντοι, 32,7% στο τρίποντο), ο οποίος αποχώρησε από την ΤΣΣΚΑ, βρίσκεται πάντα στην ερυθρόλευκη λίστα, αλλά η αλμυρή τιμή του τον κάνει να μη βρίσκεται στις πρώτες επιλογές. Άποψή μας πάντως πως είναι μία εξαιρετική περίπτωση για τους «ερυθρόλευκους», η οποία ταιριάζει στα «θέλω» τους.

Παράλληλα, έχει προταθεί και το όνομα του Όστιν Χόλινς, για τον οποίο έδειξε ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός. Ο 29χρονος γκαρντ-φόργουορντ (8,2 πόντοι, 37% στο τρίποντο) αποχώρησε από τη Ζενίτ μετά από μία διετία. Έγιναν συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά η συγκεκριμένη υπόθεση «πάγωσε». Παρουσιάστηκε διαφορά στο οικονομικό. Είναι παίκτες σουτέρ, με αθλητικότητα, αλλά και με εμπειρίες σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Δημιουργήθηκε φημολογία και για τον Αμερικανό σούτινγκ γκαρντ της Μπάγερν, Νικ Ουίλερ-Μπαμπ, ο οποίος έκανε καλή σεζόν (6,3 πόντοι, 34% στο τρίποντο) με το συγκρότημα του Αντρέα Τρινκιέρι.

Ολυμπιακός: Δίνει τον Νικολαϊδη δανεικό στο Λαύριο

Ο Ολυμπιακός δείχνει να μη βιάζεται ή τουλάχιστον δεν θέλει να κάνει μη μελετημένες κινήσεις για το συγκεκριμένο πόστο. Ο παίκτης που θα έρθει για τον συγκεκριμένο ρόλο θα είναι σημαντικός στο ροτέισον της ομάδας και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει η ομάδα να κατασταλάξει στην καλύτερη δυνατή λύση. Οι Πειραιώτες πάντα περιμένουν και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Εδώ βέβαια έχουμε να κάνουμε με ένα καθαρόαιμο «2άρι». Έχει ελληνικό διαβατήριο, ταλέντο και ικανότητες, αλλά προτεραιότητά του είναι το ΝΒΑ. Οι Πειραιώτες δείχνουν να τον έχουν προσεγγίσει ξανά και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένουν την απάντησή του. Πιέζουν, αλλά και περιμένουν, γιατί έχουν την άποψη ότι έχει τα χαρακτηριστικά ώστε να ταιριάξει στο «ερυθρόλευκο» ροτέισον.

Ολυμπιακός: Έτσι θα πει το «ναι» ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Στον Ολυμπιακό φυσικά συνεχίζουν να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο και στην περίπτωση του Κώστα Αντετοκούνμπο, τον οποίο θέλουν για να ενισχύσουν τη φροντ λάιν. Είναι «κλειδί» ο ρόλος του (ο χρόνος συμμετοχής) και όχι τα χρήματα. Όσον αφορά τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, όπως σας αναφέραμε, θα παραχωρηθεί δανεικός στην ομάδα του Λαυρίου για να αποκτήσει εμπειρίες.