Ολυμπιακός: Έτσι θα πει το «ναι» ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Το «ΦΩΣ» αναλύει τα δεδομένα με την περίπτωση του Κώστα Αντετοκούνμπο - Τα βασικά κομμάτια που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο να πει το «ναι» ο Έλληνας διεθνής σέντερ στον Ολυμπιακό. 

Ολυμπιακός: Έτσι θα πει το «ναι» ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Στον Ολυμπιακό έχουν ψηλά στη λίστα τους την περίπτωση του Κώστα Αντετοκούνμπο. Στο μεγάλο λιμάνι θέλουν να κρατήσουν δυνατό και ισχυρό το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ τους. Άλλωστε, ανέκαθεν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, σε όλα τα χρόνια τους στην ομάδα του Πειραιά, φρόντιζαν να επενδύουν στο ταλέντο του γηγενούς μπασκετμπολίστα.

Σε μία εποχή όπου οι αξιόλογοι Έλληνας μπασκετμπολίστες είναι λίγοι, ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ο 23χρονος (20/11/1997) σέντερ, ο οποίος έχει φτάσει τα 2,11 σε ύψος, αγωνίστηκε ελάχιστα την τελευταία διετία στους Λέικερς. Μπορεί να κατέκτησε το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, αλλά η συνεισφορά του ήταν μικρή. Θέλει, λοιπόν, να επιστρέψει στην Ευρώπη και να συνεχίσει την καριέρα του σε μία ομάδα όπου θα έχει ενεργό ρόλο.

Σε εξαιρετικό κλίμα οι συζητήσεις - Φιλόδοξο πρότζεκτ

Οι Πειραιώτες έχουν συζητήσει αρκετές ώρες με την πλευρά του Κώστα Αντετοκούνμπο, με τις κουβέντες να γίνονται σε εξαιρετικό κλίμα. Ο Ολυμπιακός καλοβλέπει την περίπτωση του Έλληνα σέντερ, επισημαίνοντας στον εκπρόσωπό του πως αντιμετωπίζουν τον αθλητή σαν ένα φιλόδοξο πρότζεκτ, το οποίο και θέλουν να αξιοποιήσουν. Ξεκαθάρισαν πως έχουν πλάνο και όνειρα για εκείνον. Μάλιστα, γνωστοποίησαν και την πρόθεσή τους να του προσφέρουν τετραετές συμβόλαιο, με οψιόν αποκλειστικά για το ΝΒΑ.

Βασικό για τον παίκτη να επιστρέψει σίγουρα ο Ολυμπιακός στην Α1

Από την πλευρά του ο αθλητής είναι θετικός στο να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά προβληματίζεται για το κατά πόσο θα βρει ενεργό ρόλο και χρόνο συμμετοχής στην ομάδα. Το ρόστερ, άλλωστε, είναι κάπως γεμάτο στους ψηλούς. Στο «5» είναι οι Φαλ, Μάρτιν, στο «4» οι Πρίντεζης, Βεζένκοφ, ενώ υπάρχει και ο Ζαν-Σαρλ που μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις.

Το θέμα δεν είναι τόσο τα χρήματα όσο ο χρόνος συμμετοχής που απασχολεί τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Ακόμη δεν υπάρχει οριστική απόφαση, αλλά όλα δείχνουν πως ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στην Α1 με την πρώτη του ομάδα. Κάτι που σημαίνει πως θα αυξηθούν οι αγώνες και οι υποχρεώσεις των «ερυθρολεύκων». Θα υπάρχουν περισσότερες αναμετρήσεις για να βρει χρόνο να αγωνιστεί ο Κώστας Αντετοκούνμπο με τα ερυθρόλευκα. Είναι κάτι βασικό για τον παίκτη.

«Δεν πρέπει να χαθεί ο παίκτης»

Τις τελευταίες μέρες είχαν «παγώσει» οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. Δεν υπήρξε πρόβλημα, απλά ο παίκτης ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του με την εθνική μας ομάδα. Πλέον επέστρεψε στην Ελλάδα και ο Ολυμπιακός θα φουλάρει για την απόκτησή του. Τον θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έχουν καλή άποψη για εκείνον οι Αγγελόπουλοι, ενώ υπάρχουν και άλλες φωνές εντός των τειχών, οι οποίες αναφέρουν πως «δεν πρέπει να χαθεί ο παίκτης». Άλλωστε, εδώ υπάρχει ταλέντο και προοπτική.

Απλά ο παίκτης χρειάζεται να βρεθεί σε μία ομάδα όπου θα πάρει χρόνο συμμετοχής, θα παίξει, θα δουλέψει, ώστε να βελτιωθεί, να ωριμάσει και να εκτοξευθεί αγωνιστικά μέσα στο επόμενο διάστημα. Οι Πειραιώτες, άλλωστε, φημίζονται για την ικανότητά τους να εξελίσσουν παίκτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Νίκολα Μιλουτίνοβ. Από ένας... άγουρος ψηλός εξελίχθηκε στον κορυφαίο σέντερ της Ευρώπης.

Υπάρχουν και άλλοι μνηστήρες...

Να τονίσουμε, βέβαια, πως εδώ υπάρχει και ανταγωνισμός. Για τον Κώστα Αντετοκούνμπο έχει δείξει επίσημο ενδιαφέρον και ο Παναθηναϊκός. Έχουν γίνει συζητήσεις και με τους «πράσινους», αν και ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα. Παράλληλα, όμως, υπάρχουν προτάσεις και από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την ισπανική λίγκα για τον διεθνή σέντερ.

Τα πράγματα είναι απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αν οι Πειραιώτες επιστρέψουν επίσημα στην Α1, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα ξεκαθαρίσει στον αθλητή πως θα του δώσει ρόλο και ενεργό χρόνο συμμετοχής (και ας είναι κυρίως για τα ματς στην Ελλάδα) και τότε η υπόθεση θα κλείσει θετικά για τους «ερυθρόλευκους». Σε περίπτωση που η ΚΑΕ Ολυμπιακός αποφασίσει να μην επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψει στους Πειραιώτες. Γιατί σε αυτό το σενάριο ξέρει πως είναι απίθανο να βρει ρόλο και χρόνο συμμετοχής. Στο οικονομικό κομμάτι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει θέμα!