Μουσταφά Φαλ: Κορυφαίος αμυντικός στη Γαλλία

Ο Μουσταφά Φαλ που θα βλέπουμε από τη νέα σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού αναδείχθηκε ο κορυφαίος αμυντικός στο Γαλλικό πρωτάθλημα.

Μουσταφά Φαλ: Κορυφαίος αμυντικός στη Γαλλία

Ο Μουσταφά Φαλ κέρδισε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Ο θηριώδης σέντερ, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς στο πρωτάθλημα της Γαλλίας.

Ο Φαλ «σκέπασε» τα καλάθια και ήταν εξαιρετικός στον τομέα των ριμπάουντ (5,2) και των μπλοκ (1,2).

Ο Μουσταφά Φαλ έχει δείξει αγωνιστική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Φέτος, μάλιστα, έκανε την καλύτερή του σεζόν με τη Βιλερμπάν στην EuroLeague. Μέτρησε 8.8 πόντους, με το εντυπωσιακό 70.1% στα δίποντα (103/147 προσπάθειες), συν 5.5 ριμπάουντ, 1 μπλοκ και 1.8 ασίστ ανά παιχνίδι. Κόντρα στην Άλμπα, μάλιστα, έκανε... θραύση.

Το σύστημα αξιολόγησης "έγραψε" τον αριθμό "42" για εκείνον, έχοντας 25 πόντους (10/12 δίποντα), 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ, σε ένα εντυπωσιακό νταμπλ-νταμπλ. Ένας σέντερ που ξέρει να αξιοποιεί τα 2.18 εκατοστά του. Κρύβει τα καλάθια, προστατεύει τη ρακέτα της ομάδας του και έχει μάθει να είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός στο να τελειώσει τις φάσεις μέσα στο "ζωγραφιστό". Και κυρίως έχει μάθει να προκαλεί έναν μόνιμο φόβο σε κάθε αντίπαλο που θα επιχειρήσει να πλησιάσει κοντά στο καλάθι.