Επίσημο: Στη Βίρτους Μπολονία ο Σκαριόλο

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο ανέλαβε τη Βίρτους Μπολόνια. Ο Ιταλός τεχνικός είναι ο αντικαταστάτης του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Επίσημο: Στη Βίρτους Μπολονία ο Σκαριόλο

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο είναι κι επίσημα ο νέος προπονητής της Βίρτους Μπολόνια.

Ο Ιταλός προπονητής θα αντικαταστήσει τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος αποχώρησε έχοντας οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του BCL το 2019 και του πρωταθλήματος (με 4-0 επί της Αρμάνι Μιλάνο) πριν από λίγες ημέρες.

Βίρτους: «Εμφύλιος» για τον Τζόρτζεβιτς!

Ο Σκαριόλο ήταν την τελευταία τριετία βοηθός του Νικ Νερς στον πάγκο των Ράπτορς κατακτώντας το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ το 2019. Την τετραετία 1993-1997 ήταν προπονητής στη συμπολίτισσα και μεγάλη αντίπαλο της Βίρτους, τη Φορτιτούντο.

Ο Σκαριόλο αναλαμβάνει τη Βίρτους Μπολόνια

Τις περισσότερες διακρίσεις του τις έχει ως προπονητής της εθνικής Ισπανίας, με την οποία έχει κατακτήσει τρία Ευρωμπάσκετ, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και δύο ολυμπιακά μετάλλια.

Ο Σκαριόλο είπε «αντίο» στο Τορόντο

Η παρουσίασή του από την Βίρτους Μπολόνια θα γίνει στις 22 Ιουνίου.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Σκαριόλο στο Τορόντο:

«Δεν έχω λόγια για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Λάρι Τένενμπαουμ και την οικογένειά του, τον Μασάι Ουτζίρι, τον Μπόμπι Γουέμπστερ και τον Νικ Νερς γι' αυτά τα τρία φανταστικά χρόνια με τους Ράπτορς.

Έμαθα τόσα πολλά από όλους εσάς, είχα την τύχη να συνεργαστώ με σπουδαίους παίκτες και να χτίσω σχέσεις που θα κρατήσουν για πάντα.

Ευχαριστώ παίκτες, προπονητές, την ομάδα, τους εργαζόμενους στο γήπεδο, τον κόσμο του Τορόντο που με υποδέχθηκαν και με έκαναν να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου στην πόλη. Θα υποστηρίζω τους Ράπτορς από την Ευρώπη».