H μπάλα στον Παπαπέτρου: Αναμένουν την απάντησή του

Στον Ολυμπιακό αναμένουν την απάντηση του Ιωάννη Παπαπέτρου στη πρόταση που του κατέθεσαν. Ο λόγος που αντιμετωπίζεται διαφορετικά με Σπανούλη-Παπανικολάου. 

H μπάλα στον Παπαπέτρου: Αναμένουν την απάντησή του

Όπως σας αναφέραμε και την Πέμπτη (5/7) στο fosonline.gr δεν έχει κανονιστεί δεύτερο ραντεβού ανάμεσα στη πλευρά του Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Ολυμπιακό. Η επόμενη συνάντηση, αν και εφόσον υπάρξει, είναι στον... αέρα.

Την περασμένη Τρίτη (3/7) συναντήθηκαν στα γραφεία της "Arcadia" ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας, με τον ατζέντη του 24χρονου φόργουορντ, Νίκο Λώτσο. Οι Πειραιώτες κατέθεσαν τριετή (2+1) πρόταση συνεργασίας στον Ιωάννη Παπαπέτρου με ένα συνολικό ποσό που φτάνει τα 2.000.000 ευρώ έως και το 2021. Ο μάνατζερ του αθλητή άκουσε την προσφορά των Πειραιωτών, αλλά δεν την έκανε δεκτή καθώς δεν έμεινε ικανοποιημένος, εκτιμώντας πως υπάρχει διαφορά. Μάλιστα, δεν αντιπρότεινε από οικονομικής πλευράς τα "θέλω" του πελάτη του. Απλά, κράτησε τα λόγια των "ερυθρολεύκων" και αποχώρησε.

Στη περίπτωση του Κώστα Παπανικολάου, ο ατζέντης του, Γιώργος Σφαιρόπουλος, στο πρώτο ραντεβού με τον Γιώργο Σκινδήλια, έβαλε στο τραπέζι τις ξεκάθαρες επιθυμίες του πελάτη του (κλειστό τριετές συμβόλαιο, με 1.000.000 ευρώ ετησίως για παράδειγμα), αλλά ο Νίκος Λώτσος ακολούθησε μία διαφορετική τακτική. Απάντησε αρνητικά, άκουσε τον Ολυμπιακό και με τον τρόπο του... ζήτησε χρόνο ώστε να σκεφτεί την πρόταση ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Η συγκεκριμένη κίνηση δεν... ενθουσίασε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, οι οποίοι και δεν έκαναν κίνηση για να κανονίσουν ένα νέο ραντεβού με την πλευρά του Ιωάννη Παπαπέτρου ενώ παράλληλα και ο ατζέντης του αθλητή δεν πρότεινε δεύτερη συνάντηση.

Οι Πειραιώτες θέλουν να κρατήσουν στον Ολυμπιακό τον Ιωάννη Παπαπέτρου, πιστεύουν στο ταλέντο και στις δυνατότητες του, τον θεωρούν "δικό" τους παιδί, τον βλέπουν ως τον μελλοντικό ηγέτη της ομάδας τους, αλλά παράλληλα έχουν την άποψη πως ο 24χρονος σμολ-φόργουορντ δεν μπορεί να έχει ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις. Και αυτό επειδή εκτιμούν πως τα τελευταία χρόνια δεν είχε την επιθυμητή εξέλιξη και βελτίωση στην ομάδα. Τα περίπου 2.000.000 ευρώ για τρία χρόνια πιστεύουν πως είναι μία εξαιρετική πρόταση τόσο για την μέχρι τώρα προσφορά του, όσο και για την ηλικία του.

Είναι γεγονός πως ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει κάπως διαφορετικά την περίπτωση του Ιωάννη Παπαπέτρου σε σχέση με τις αντίστοιχες των Βασίλη Σπανούλη και Κώστα Παπανικολάου. Οι δύο τελευταίοι ήταν μέρος του ιστορικού back-to-back στη EuroLeague (2012-2013), πρωτοστάτησαν στην αγωνιστική αναγέννηση της ομάδας, συνείσφεραν τα μέγιστα στους πρόσφατους τίτλους των "ερυθρολεύκων" βρίσκονται περισσότερα χρόνια στην ομάδα, είναι σε μία διαφορετική ηλικία (36 και 28 αντίστοιχα) και οι Αγγελόπουλοι αποφάσισαν όλα αυτά να τα αντιμετωπίσουν με ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου όμως, ήρθε στον Ολυμπιακό μετά το back-to-back, είναι στα 24 του χρόνια και είναι στο χέρι του να δείξει την επιθυμητή βελτίωση, ώστε να διεκδικήσει ένα ακόμη καλύτερο συμβόλαιο στο άμεσο μέλλον. Στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο, λοιπόν, θεωρούν πως δεν μπορούν να κάνουν υπέρβαση στο κασέ του αθλητή (δίνοντάς του για παράδειγμα τα λεφτά που έδωσαν στον Κώστα Παπανικολάου), από την στιγμή που και ο παίκτης δεν έκανε την δική του υπέρβαση σε αγωνιστικό επίπεδο. Βλέπετε, επειδή ακριβώς έχει μπόλικο ταλέντο και μεγάλες δυνατότητες, οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες για εκείνον ήταν και παραμένουν υψηλές.

Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, έχουν καταθέσει την πρόταση τους στον Ιωάννη Παπαπέτρου (2.000.000 ευρώ έως και το 2021), την οποία την χαρακτηρίζουν εξαιρετική και αναμένουν την απάντηση του παίκτη. Για τον αθλητή υπάρχει ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό, την Εφές και την Χίμκι, αλλά οι Πειραιώτες δεν θα μπουν σε διαδικασία πλειστηριασμού.

Πλέον, η μπάλα βρίσκεται στα χέρια του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος καλείται να πάρει πάνω του την υπόθεση. Είτε με το να απαντήσει σύντομα στη πρόταση των "ερυθρολεύκων", είτε ζητώντας ένα νέο ραντεβού με την διοίκηση του Ολυμπιακού. Ο αθλητής έχει ως προτεραιότητα του το να συνεχίσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος το γνωρίζουν, αλλά περιμένουν και από τον παίκτη να το δείξει στη πράξη.

Στο fosonline.gr σας είχαμε εξηγήσει αναλυτικά τα "θέλω" του Ιωάννη Παπαπέτρου ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.