Στο μυαλό του Ιωάννη Παπαπέτρου

Οι σκέψεις και τα "θέλω" του Ιωάννη Παπαπέτρου για να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό, αλλά και οι προτάσεις που έχει από άλλες ομάδες. 

Στο μυαλό του Ιωάννη Παπαπέτρου

Στη συνάντηση που είχε ο Ολυμπιακός με τον εκπρόσωπο του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο Γιώργος Σκινδήλιας, πρότεινε τριετές συμβόλαιο ανανέωσης (2+1, όπως και στον Παπανικολάου). Η διοίκηση εξέφρασε την επιθυμία της να διατηρήσει τον αθλητή στο ρόστερ της ομάδας της, αλλά παρουσιάστηκε διαφορά στο οικονομικό κομμάτι, με αποτέλεσμα ο μάνατζερ του 24χρονου φόργουορντ να απαντήσει αρνητικά.

Δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό να συμβεί. Άλλωστε, παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια, ποτέ δεν έχει επέλθει συμφωνία όταν οι συζητήσεις γίνονται μεταξύ ατζέντη και αντιπροέδρου. Αυτές οι πρώτες κουβέντες είναι συνήθως αναγνωριστικές, με τις δύο πλευρές να τσεκάρουν τις διαθέσεις τους. Το κρίσιμο ραντεβού θα είναι το επόμενο, στο οποίο θα δώσουν το "παρών" τόσο οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, όσο και ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Πέρα από τον Ολυμπιακό, ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει δεχτεί το ενδιαφέρον τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Έχει πλησιάσει την πλευρά του παίκτη ο Παναθηναϊκός, ενώ από την Ευρώπη έχουν κοιτάξει "ζεστά" την περίπτωση του η Χίμκι και η Αναντολού Εφές. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει εξαιρετική άποψη για τον Έλληνα φόργουορντ, με τον οποίο άλλωστε συνεργάστηκε στον Ολυμπιακό την σεζόν 2013-2014, όταν και ήρθε ο παίκτης στον Πειραιά σε ηλικία 19 ετών. Τον θέλει μαζί του στην Μόσχα, ο αθλητής είναι ενήμερος, αλλά έχει ξεκαθαρίσει παντού πως προτεραιότητα του είναι οι "ερυθρόλευκοι".

Μπορεί να παρουσιάστηκε διαφορά στο οικονομικό στις πρώτες συζητήσεις, αλλά αυτό που απασχολεί τον Ιωάννη Παπαπέτρου δεν είναι τόσο τα χρήματα, όσο ο ρόλος του. Θέλει να αποκτήσει ξεκάθαρη θέση στο "3". Αντιλαμβάνεται πως έχει να μοιραστεί το πόστο του σμολ-φόργουορντ με τον Κώστα Παπανικολάου, με τον οποίο έχει δημιουργήσει ισχυρό δεσμό φιλίας, αλλά αισθάνεται πως για να κάνει το επιθυμητό βήμα μπροστά, πραγματοποιώντας την δική του αγωνιστική εκτόξευση, πρέπει να έχει περισσότερο ενεργό χρόνο συμμετοχής.

Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε... κυκλοφοριακό στο "3" στο "ερυθρόλευκο" ροτέισον, καθώς πέρα από τον Κώστα Παπανικολάου, υπήρχε αρχικά ο Ματ Λοτζέσκι και μέχρι πρότινος ο Χόλις Τόμπσον. Το να είναι "τρίτος" στο "3" είναι κάτι που δεν το θέλει, όπως ούτε επιθυμεί να... καθιερωθεί στο "4", κάτι που πήγε να γίνει την σεζόν 2016-2017. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει τονίσει αρκετές φορές πως το μπασκετικό του ένστικτο βρίσκεται στη περιφέρεια, κινούμενος από έξω προς τα μέσα, έχοντας τη μπάλα στα χέρια του. Εκεί πιστεύει πως μπορεί να αποδώσει στον επιθυμητό βαθμό και όχι μέσα στη ρακέτα. Και είναι διαφορετικό να βοηθήσει σε κάθε θέση όποτε χρειαστεί (κάτι που το έχει κάνει αρκετές φορές, παίζοντας από το "2" έως και το "5") και άλλο να γίνεται προσπάθεια να... αλλάξει αγωνιστικό προφίλ.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει κάνει την αυτοκριτική του και αντιλαμβάνεται πως μέσα σε αυτή την πενταετία του στον Ολυμπιακό (2013-2018), δεν είχε την επιθυμητή εξέλιξη που όλοι περίμεναν. Βλέπετε, επειδή ακριβώς διαθέτει ατόφιο ταλέντο και μεγάλες δυνατότητες, οι προσδοκίες για εκείνον ήταν και παραμένουν υψηλές. Διαθέτει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, το ύψος, αλλά και τα αθλητικά προσόντα ώστε να διαπρέψει, αλλά οι ατυχίες, οι τραυματισμοί, οι αλλαγές σε θέσεις, αλλά και δικά του προσωπικά λάθη, έφεραν στασιμότητα. Στα 24 του, όμως, θέλει να κρατήσει τις εμπειρίες και τις παραστάσεις που αποκόμισε, να αποκτήσει ξεκάθαρο ρόλο και περισσότερες αρμοδιότητες, ώστε να βγάλει στον παρκέ τον καλύτερο του εαυτό, κάνοντας τη δική του αγωνιστική εκτόξευση.

Αν ο Ιωάννης Παπαπέτρου πάρει αυτές τις εγγυήσεις που επιθυμεί από τους Πειραιώτες, τότε θα μείνει στον Ολυμπιακό και με λιγότερα χρήματα, ακόμη και αν δεχτεί υψηλότερες προτάσεις, τις οποίες και αναμένεται να έχει.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, τον θεωρεί "δικό" του παιδί, σαν ένα βασικό μέλος του γηγενή κορμού της ομάδας, αλλά και σαν τον μελλοντικό ηγέτη των "ερυθρολεύκων", πιστεύοντας στο ταλέντο και στις ικανότητες του. Πόνταραν και επένδυσαν στο ταλέντο του όταν ήταν μόλις 19 ετών (ερχόμενος από το Τέξας) και θέλουν να συνεχίσουν να τον έχουν στον Πειραιά για πολλά χρόνια ακόμη. Όμως, περίμεναν περισσότερα πράγματα από εκείνον, θεωρούν πως δεν είχε την επιθυμητή εξέλιξη, αλλά θέλουν να του δώσουν την ευκαιρία να δείξει έμπρακτα την μεγάλη γκάμα των δυνατοτήτων του.

Το ενδεχόμενο παραμονής του Ιωάννη Παπαπέτρου στον Ολυμπιακό παραμένει ανοιχτό, αλλά είναι θετικό (για τον ίδιο) το γεγονός πως ανέλαβε προπονητής της ομάδας ο Ντέιβιντ Μπλατ. Και αυτό γιατί οι σχέσεις του το τελευταίο διάστημα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο δεν ήταν και οι καλύτερες, έχοντας ορισμένα παράπονα από εκείνον για τον τρόπο που τον χρησιμοποίησε στο "ερυθρόλευκο" ροτέισον τα τελευταία χρόνια.