Ολυμπιακός: Η νηνεμία στο μπάσκετ έχει εξήγηση

Στο μπάσκετ του Ολυμπιακού «πάγωσαν» οι εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες, αλλά υπάρχει λόγος - Υπήρξαν θέματα υγείας, τα οποία πλέον ξεπεράστηκαν.

Ολυμπιακός: Η νηνεμία στο μπάσκετ έχει εξήγηση

Είναι γεγονός πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει νηνεμία στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη. Τόσο τα θέματα για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας όσο και οι ανανεώσεις των συμβολαίων είναι καταστάσεις που έχουν «παγώσει». Παράλληλα, ακόμη δεν έχει γίνει το μεγάλο ραντεβού ανάμεσα στους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο με τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα για να μιλήσουν για την επόμενη μέρα της ομάδας του Ολυμπιακού.

Γιατί όμως συνέβη αυτό; Στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας, τα οποία αφορούν τρία άτομα της «ερυθρόλευκης» οικογένειας. Για κάποιους μάλιστα υπήρξε έντονη ανησυχία. Όπως γίνεται κατανοητό, η προσοχή όλων έπεσε πάνω σε αυτά τα πρόσωπα, καθώς η υγεία είναι πάνω απ’ όλους και όλα. Δεν υπήρχε χρόνος αλλά και διάθεση για οτιδήποτε άλλο. Άλλωστε, δεν υπάρχει και λόγος βιασύνης, καθώς δεν έχει έρθει καν ο Ιούνης. Το ευτύχημα είναι πως άπαντες ξεπέρασαν τα θέματα που αντιμετώπισαν, είναι καλά στην υγεία τους, αναρρώνουν και σύντομα αναμένεται να επιστρέψουν στις επάλξεις. Ακολούθως θα προχωρήσουν και οι διαδικασίες για τη στελέχωση της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Aς αναλύσουμε όμως πώς έχουν τα δεδομένα. Ο Ολυμπιακός θέλει να ενισχύσει την περιφερειακή του γραμμή πάση θυσία. Θα επιχειρήσει να πάρει δύο κοντούς, οι οποίοι και θα αντικαταστήσουν τους Τσαρλς Τζένκινς και Άαρον Χάρισον. Υπάρχει πρόσφορο έδαφος για οριστική συμφωνία με τον Ελληνοαμερικανό γκαρντ Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Θεωρείται δεδομένο πως θα αποχωρήσει από τη Μακάμπι, βλέπει με καλό μάτι το να ντυθεί στα ερυθρόλευκα, αλλά παράλληλα έχει το μυαλό του και στο ΝΒΑ. Παράλληλα, είναι μεγάλος ο πόθος για την απόκτηση του Τζόρνταν Λόιντ (μένει ελεύθερος από τον Ερυθρό Αστέρα), του Αμερικανού γκαρντ που ήταν εκ των κορυφαίων σκόρερ στη φετινή Ευρωλίγκα. Στη λίστα υπάρχει πάντα και το όνομα του πρώην «ερυθρόλευκου» πλέι μέικερ Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, ο οποίος φέτος τα πήγε περίφημα με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Στους ψηλούς ο Ολυμπιακός δεν δείχνει να βιάζεται και κοιτάζει κατά κύριο λόγο την περίπτωση του Αυστραλού σέντερ Τζοκ Λαντέιλ, με παρελθόν στη Ζαλγκίρις. Στο κομμάτι των ανανεώσεων, οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης αναμένουν με υπομονή το κάλεσμα από τη διοίκηση. Θεωρείται ειλημμένη απόφαση πως ο υπαρχηγός θα συνεχίσει στην ομάδα για μία ακόμη (και ενδεχομένως τελευταία) σεζόν, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο για τον Λαρισαίο γκαρντ. Εκείνος θέλει, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει τις ενστάσεις του.