Oλυμπιακός: Tα δεδομένα με Σπανούλη και Πρίντεζη

Είναι δεδομένη η επιθυμία του Πρίντεζη να παίξει για μία ακόμη σεζόν εφόσον το επιθυμούν διοίκηση και προπονητής - Σε σκέψεις ο Σπανούλης - Αμφότεροι, πάντως, θέλουν να κλείσουν την καριέρα τους σε γεμάτα γήπεδα. 

Oλυμπιακός: Tα δεδομένα με Σπανούλη και Πρίντεζη

Τόσο ο Βασίλης Σπανούλης όσο και ο Γιώργος Πρίντεζης ανανέωσαν πέρσι το συμβόλαιό τους με τον Ολυμπιακό για μία ακόμη σεζόν. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δέχτηκαν γενναία μείωση μισθού σε σχέση φυσικά με τις υψηλές απολαβές που είχαν στο παρελθόν στον Πειραιά. Άλλωστε, πλέον, δεν παίζουν μπάσκετ τόσο για τα χρήματα όσο για το κίνητρο που έχουν να διακριθούν και πάλι με την ερυθρόλευκη φανέλα. Αγαπούν το μπάσκετ, έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την ομάδα, είναι η δεύτερη οικογένειά τους και από τη στιγμή που τους κρατάνε τα πόδια τους, θέλουν να συνεχίσουν να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους.

Και ο Ολυμπιακός φυσικά συνεχίζει να θέλει να τους έχει στο ρόστερ του, δείχνοντας και από την πλευρά του σεβασμό και απεριόριστη εκτίμηση στην κλάση αλλά και στην ιστορική προσφορά των δύο σπουδαίων παικτών στον σύλλογο. Είναι οι θρύλοι του Θρύλου, από τα κορυφαία ντουέτα που έχουμε δει στην Ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πρόσφατα, άλλωστε, ακόμη και η Ευρωλίγκα ξεχώρισε τους «Διόσκουρους» ως μέλη της καλύτερης ομάδας της διοργάνωσης για τη δεκαετία που μας πέρασε.

Πρόκειται για δύο παίκτες που θα τους μνημονεύουμε για τις επόμενες δεκαετίες, αλλά το ερώτημα είναι τι θα γίνει φέτος; Θα ανανεώσουν το συμβόλαιό τους με τον Ολυμπιακό; Έχουν τη διάθεση να συνεχίσουν να παίζουν μπάσκετ; Θέλει να ποντάρει σε εκείνους και ο Γιώργος Μπαρτζώκας την ερχόμενη χρονιά;

Κατ’ αρχάς, να σταθούμε σε δύο πρόσφατες τοποθετήσεις των αθλητών. Ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε τα εξής για το μέλλον του: «Φυσικά και έχω σκεφτεί το τέλος της καριέρας μου. Είμαι 38 χρόνων, σε λίγο καιρό θα γίνω 39. Αυτή η στιγμή (της αποχώρησης) θα έρθει πιθανότατα σύντομα. Δεν ξέρω τι θα κάνω μετά από αυτό. Θα ήθελα να συνεχίσω να ασχολούμαι με κάτι που σχετίζεται με το άθλημα» τόνισε. Ο Γιώργος Πρίντεζης από την πλευρά του είπε: «Δεν έχω σκοπό να το τραβήξω από τα μαλλιά και να παίζω μπάσκετ για πολύ ακόμη. Θα δούμε το καλοκαίρι. Κάθε χρόνο έχουμε κουβέντα με τους προέδρους. Τους λέω κάθε φορά αν με θεωρούν απαραίτητο και αν μπορώ να βοηθήσω. Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Νιώθω γεμάτος σε κάθε περίπτωση».

Ο Πρίντεζης θα γίνει 36 ετών σε λίγες μέρες (22 Φεβρουαρίου), ενώ ο Σπανούλης θα γίνει 39 τον Αύγουστο. Η αλήθεια είναι πως και οι δύο είχαν εξετάσει παλαιότερο το ενδεχόμενο να βάλουν τέλος στην καριέρα τους τόσο πέρσι, όσο και φέτος. Βέβαια, έχουν και το εξής σκεπτικό. Όσο βλέπουν, καταλαβαίνουν και αντιλαμβάνονται, πως τα πόδια τους βαστάνε γερά, θέλουν να συνεχίζουν, εφόσον φυσικά υπάρχει ανταπόκριση και από τον Ολυμπιακό.

Υπάρχει κάτι, όμως, που άλλαξε τα δεδομένα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχουν αποφασίσει οριστικά να συνεχίσουν. Ποιο είναι αυτό; Το γεγονός πως δεν θα τους άρεσε η εικόνα να πουν «αντίο» στην αγωνιστική δράση σε άδεια γήπεδα. Είναι πικρό, δύσκολο και αναμφίβολα δεν θα ταίριαζε στη λαμπρή καριέρα τους να αποχωρήσουν μπροστά σε κενά καθίσματα. Είναι δύο παίκτες που με τις σπουδαίες εμφανίσεις τους, με τη δουλειά τους αλλά και με τις ηγετικές τους φυσιογνωμίες όχι μόνο έφεραν παιδιά κοντά στο μπάσκετ αλλά φρόντιζαν να γεμίζουν και τις εξέδρες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Και επειδή ήμασταν παρόντες, ακόμη μας μένει χαραγμένη στο μυαλό η εικόνα με τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα την άνοιξη του 2015 έξω από το γήπεδο των Καταλανών στην Ισπανία, οι οποίοι περίμεναν στην ουρά για να πάρουν ένα αυτόγραφο και να βγουν φωτογραφίες με τους Σπανούλη - Πρίντεζη. Οι οπαδοί των «μπλαουγκράνα», που είναι χορτασμένοι από παίκτες σούπερσταρ στον σύλλογό τους σε όλα τα σπορ.

Είναι δύσκολη η φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό. Γιατί έτσι όπως τα κατάφερε, πιθανότατα θα ολοκληρώσει τη χρονιά στις 9 Απριλίου στο άδειο ΣΕΦ κόντρα στη Χίμκι. Δεν το λες και το πιο γλυκό... αντίο. Βλέπετε, η ομάδα όχι μόνο έχασε έδαφος στην προσπάθειά της για τα προημιτελικά, αλλά δεν λαμβάνει μέρος και στις εγχώριες διοργανώσεις, οπότε δεν έχει και τη δυνατότητα να διεκδικήσει στην Ελλάδα κάποιον τίτλο.

Τι λέει, λοιπόν, το ρεπορτάζ μας; Ειδικά ο Πρίντεζης (που είναι και νεότερος) αλλά και ο Σπανούλης (o οποίος βέβαια έχει τους προβληματισμούς και είναι σε σκέψεις) θα ήθελαν να έχουν έναν τελευταίο χορό με τα ερυθρόλευκα. Μία ακόμη σεζόν, χωρίς να γίνουν βάρος στην ομάδα και να τη βοηθήσουν με τον ρόλο τους, λέγοντας ένα περήφανο «αντίο» μπροστά σε εξέδρες με κόσμο. Και φυσικά με τη διεκδίκηση ενός τίτλου, εφόσον η αναπτυξιακή επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία.

Αν οι Αγγελόπουλοι και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλουν να τους έχουν ακόμη στην ομάδα τους, θα συνεχίσουν. Αυτό μαθαίνουμε, αυτό σας μεταφέρουμε. Τα πάντα, λοιπόν, θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις που θα κάνουν τόσο με τη διοίκηση όσο και με τον προπονητή. Και επειδή ορισμένοι ίσως σκεφτούν πως «αν μείνουν, δεν θα υπάρχουν χρήματα για περαιτέρω ενίσχυση», το ξεκαθαρίζουμε πως οι δύο αθλητές έχουν ρίξει σε τεράστιο βαθμό το ετήσιο κασέ τους...

Τι λέει για αυτό όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας; Έχει μεγάλο σεβασμό στους δύο παίκτες, αν και φέτος έχει μειώσει τον χρόνο συμμετοχής τους. Σε πρόσφατες δηλώσεις του μάλιστα είχε τονίσει τα εξής: «Οι δύο καλύτεροι παίκτες της ομάδας για πολλά χρόνια αυτή τη στιγμή είναι 35 στα 36 και 38 στα 39. Και αυτή τη στιγμή η ομάδα προσπαθεί να βρει νέους πρωταγωνιστές θέλοντας, όμως, να αξιοποιήσει και αυτούς που είχε στο παρελθόν».