Άλμπα Βερολίνου –Ολυμπιακός 75-69: Με πολλές αλλαγές και δοκιμές

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι που έδωσε στο Βερολίνο, από την Άλμπα με 75-69, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ξεκουράζει τους Σπανούλη, Χάρισον και Πρίντεζη και να προχωρά σε πολλές δοκιμές. Πρώτος σκόρερ ο Βεζένκοφ με 23 πόντους.

Άλμπα Βερολίνου –Ολυμπιακός 75-69: Με πολλές αλλαγές και δοκιμές

Ο Ολυμπιακός, όπως και η Άλμπα είχαν δύο διαφορετικά πρόσωπα στο δεύτερο φιλικό τους παιχνίδι στο Βερολίνο. Οι «ερυθρόλευκοι» καλύτεροι στο πρώτο μέρος, οι Γερμανοί στο δεύτερο που ήταν και πιο σκληροί στην άμυνά τους και εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Ολυμπιακού. Νίκησαν με 75-69, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να προχωρά σε πολλές αλλαγές και δοκιμές και να μην έχει στη διάθεσή του, τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Χάρισον καθώς τους άφησε εκτός για λόγους ξεκούρασης.

Ο Βεζένκοφ ήταν πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακός με 23 πόντους (4/6) τρίποντα και ακολούθησαν οι Ζαν-Σαρλ και Μάρτιν με 10 έκαστος. Ο Μακ Κίσικ είχε 7, 6 ο Χαραλαμπόπουλος και 5 ο Παπανικολάου.

Για την Άλμπα από 10 πόντους είχαν οι Γκίφεϊ, Σίκμα, Λο και Τίεμαν και από 9 οι Σίβα και Γκρέιντζερ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε 5άδα με τους Σλούκα, ΜακΚίσικ, Χαραλαμπόπουλο, Ζαν-Σαρλ και Έλις. Ο Έλις ήταν αρκετά δραστήριος από το ξεκίνημα του αγώνα, ενώ ο Μακ Κίσικ μπήκε επιθετικά στο παρκέ. Με τρίποντο του Αμερικανού και αιφνιδιασμό του Ζαν-Σαρλ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 3-7, την ώρα που πίσω είχε κλείσει καλά τη ρακέτα και οδηγούσε σε πολλά αλλά άστοχα σουτ την Άλμπα. Ο Χαραλαμπόπουλος, που είχε δύο κακές πάσες, «κτύπησε» δις από τα 6.75μ. και ο Μακ Κίσικ με ανάποδο κάρφωμα, ύστερα από συνεργασία με τον Σλούκα έκαναν το 3-15. Η Άλμπα ανέβασε την πίεση της σε όλο το μήκος και του παρκέ, δίχως όμως να καταφέρει κάτι επουσιώδες. Ο Μπαρτζώκας έκανε τις πρώτες του αλλαγές, με τον Τζένκινς να περνάει στη θέση του Μακ Κίσικ ενώ άλλαξε και τους ψηλούς, με τον Μάρτιν να είναι και πάλι αποτελεσματικότατος: Δύο καλάθια για το 3-19. Η Άλμπα μετά από πάρα πολύ ώρα με άλεϊ ουπ κάρφωμα, στο οποίο είχε όμως απάντηση ο Ολυμπιακός με τον Ζαν-Σαρλ ύστερα από ασίστ του Σλούκα. Το 1ο δεκάλεπτο έκλεισε με 7-21.

Στο 2ο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός μπήκε με τους Σλούκα, Τζένκινς, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Μάρτιν. Ο Βεζένκοφ με το «καλημέρα» αποτέλεσε επιθετική αιχμή για τον Ολυμπιακό, σκόραρε από κοντά ενώ αξιοποίησε στον αιφνιδιασμό το κλέψιμο του Παπανικολάου (ο οποίος παρεμπίπτοντος κλείνει καλά στη ρακέτα στην άμυνα για βοήθεια) για το 7-26, ωστόσο με την απουσία του Ζαν-Σαρλ από τη ρακέτα είχε χαθεί και η αμυντική ισορροπία μέσα στη ρακέτα. Δημιουργήθηκαν κενά τα οποία οι γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν, είτε με σουτ από κοντά όπως ο Σίκμα είτε από επιθετικό ριμπάουντ (12-26). Ο Κόνιαρης πέρασε στη θέση του Σλούκα, αλλά ο Βεζένκοφ μπροστά συνέχισε το… βιολί του. Νέο τρίποντο, ενώ ο διεθνής φόργουορντ είχε εξαιρετικές συνεργασίες με τον Παπανικολάου. Γρήγορες πάσες οι δυο τους με στόχο να φτάσουν κοντά το καλάθι (15-33). Γενικότερα, ο Ολυμπιακός είχε σαν κύριο μέλημα να πηγαίνει σε γρήγορες επιθέσεις για να πιάνει την αντίπαλη άμυνα σε ανισορροπία. Η Άλμπα με τον Γκρέιντζερ και τον Τίεμαν ευστόχησε από μακριά, αλλά ο Βεζένκοφ με νέο τρίποντο και ο Παπανικολάου ξανά σε συνεργασία με τον συμπαίκτη του, έκαναν το 24-38 (17-17 επιμέρους) που ήταν και το σκορ της 2ης περιόδου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε στο 3ο δεκάλεπτο με την ίδια 5άδα που είχε και στο τζάμπολ του αγώνα, με μόνη διαφοροποίηση στο «5», που αντί του Έλις μπήκε ο Μάρτιν. Ο Ζαν-Σαρλ ήταν και πάλι αρκετά δραστήριος και με σκόραρε με χουκ αλλά και λέι απ-ύστερα από πάσα του Μακ Κίσικ- για το 27-42, απαντώντας έτσι στο τρίποντο του Σίβα. Η Άλμπα πάντως είχε μπει πιο αποφασιστικά στο 3ο δεκάλεπτο και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά αρχικά στους 10 (32-42) και στη συνέχεια με τρίποντο του Έρικσον έκανε το 35-42 για να ολοκληρώσει ένα επιμέρους σκορ 11-4, στην 3η περίοδο. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, καθώς «απάντησε» γρήγορα με ένα 6-0 σερί, με τους Μάρτιν και Μακ Κίσικ για το 35-48, αλλά η Άλμπα είχε σκληρύνει την άμυνά της, ήταν πιο επιθετική και στην επαφή. Πίεσε και οδήγησε στο λάθος τον Σλούκα για να βγει στον αιφνιδιασμό, ενώ έκλεισε καλά και τον Λαρεντζάκη που είχε μπει στη θέση του Χαραλαμπόπουλου. Σκόραρε ο έλληνας γκαρντ στη συνέχεια, αλλά μετά έκανε φάουλ στον Έρικσον που πέτυχε και το τρίποντο για το 44-50. Ο Μάρτιν έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο για το 44-52, με το επιμέρους σκορ της περιόδου να είναι 20-14 για την Άλμπα.

Ο Ολυμπιακός στο 4ο δεκάλεπτο πάτησε παρκέ με τους Κόνιαρη, Λαρεντζάκη, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Έλις. Παρά το γεγονός πως ξεκίνησε με τρίποντο του Βεζένκοφ, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον Ολυμπιακό… Οι δύο ομάδες ευστόχησαν σε τρίποντα με τους γηπεδούχους να μειώνουν όμως στους 6 πόντους, ο Ολυμπιακός με τον Παπανικολάου, αλλά στη συνέχεια είχαν δυνατά φάουλ. Δόθηκαν και κάποια επιθετικά στην Άλμπα, ενώ οι Πειραιώτες έκαναν και πολλά λάθη με τους Κόνιαρη-Λαρεντζάκη και έτσι με κλέψιμο και καλάθι του Φοντέκιο (συνέχιζε να πιέζει ψηλά η Άλμπα) και τρίποντα των Λο και Τίεμαν, έκαναν το 61-58, με το επιμέρους σκορ στην 4η περίοδο να είναι… 17-6. Ο Μπαρτζώκας άλλαξε τους Κόνιαρη-Λαρεντζάκη με τους Σλούκα-Τζένκινς και ο Έλληνας γκαρντ με δύο ντράιβ μείωσε σε 65-64, αλλά στο 1.40 για τη λήξη έκανε βήματα. Γκίφεϊ, Βεζένκοφ και Σίκμα ευστόχησαν σε τρίποντα για το 72-67. Ο Βεζένκοφ έβαλε δύο βολές, ο Γκρέιντζερ όμως τρίποντο και στη συνέχεια μπλόκαραν τον Σλούκα, για να ολοκληρωθεί το ματς με 75-69.

Τα Δεκάλεπτα: 7-21, 24-38, 44-52, 75-69.

Άλμπα Βερολίνου (Ρενέσες): Λο 10(2), Σίβα 9(1), Γκίφι 10(2), Έρικσον 6(2), Ματισεκ 3(1), Σνάιντερ , Ολιντ 2, Φοντέκιο 4, Τίμαν 10(2), Γκρέιντζερ 9(2), Σίκμα 10(1), Λάμερς 2.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): 6(2), Λαρεντζάκς 2, Κόνιαρης 2, Σλούκας 4 (11 ασ.), Μάρτιν 10 (6 ριμπ., 2 κλ, 1 ασ.), Βεζένκοφ 23(4), Παπανικολάου 5 (1τρ., 4 ριμπ.), Ζαν Σαρλς 10 (4 ριμπ., 1 κόψ.), Τζένκινς, Έλις (6 ριμπ., 2 κοψ.), ΜακΚίσικ 7 (2).