Ολυμπιακός: Ο Χάρισον θέλει τον χρόνο του

Στον Ολυμπιακό άπαντες έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στον Άαρον Χάρισον - Αν και μέχρι στιγμής παρουσιάζεται διστακτικός στο παιχνίδι του, έχει τεράστιες δυνατότητες.

Ολυμπιακός: Ο Χάρισον θέλει τον χρόνο του

Σας εκφράσαμε από νωρίς στο «ΦΩΣ» πως φέτος στον Ολυμπιακό έχουν μεγάλη σιγουριά και εμπιστοσύνη πως ο Άαρον Χάρισον θα εξελιχθεί σε μία σημαντική μονάδα για την ομάδα μπάσκετ του Πειραιά. «Κρατήστε το όνομά του» σας είχαμε επισημάνει. Ο Αμερικανός γκαρντ διέπρεψε στο Γιούροκαπ, πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις με τη Γαλατασαράι, αποδεικνύοντας πως είναι πανέτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Ένας μπασκετμπολίστας που έχει έφεση στο σκορ, αλλά και ικανότητα στο περιφερειακό σουτ. Παράλληλα, είναι ένας παίκτης που συνηθίζει να γεμίζει τη στατιστική του, έχοντας ενεργό συμμετοχή σε όλους τους τομείς. Είναι χαρακτηριστικό πως ολοκλήρωσε τη σεζόν με τους Τούρκους στην Ευρώπη έχοντας μέσον όρο 15,9 πόντους, 2,9 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ και 1,1 κλέψιμο, σε 30,6 λεπτά συμμετοχής.

Στον Ολυμπιακό, βέβαια, δεν είναι εύκολο να πάρει 30 και 35 λεπτά συμμετοχής, αλλά είναι δεδομένο πως θα έχει σημαντικό και ενεργό ρόλο στο ροτέισον του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας κόουτς θέλει να τον καθιερώσει ως το βασικό «2άρι» της ομάδας, του έχει δώσει χρόνο εκεί, αλλά υπάρχουν και στιγμές που έχει προτιμήσει εκεί τον Σακίλ Μακ Κίσικ. Ένας από τους λόγους που έχει συμβεί αυτό, είναι γιατί ο Άαρον Χάρισον βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προσαρμογής.

Χάρισον: «Έβλεπα Κόμπι και Άϊβερσον - Δυνατό μου σημείο το σκοράρισμα»

Δείχνει ελαφρώς διστακτικός, δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά του και έχει το άγχος να βρει τον ρόλο του μέσα στην ομάδα. Επειδή πρώτα απ’ όλα θέλει να είναι σωστός συμπαίκτης και μετά καλός παίκτης, δεν παίρνει εύκολα πρωτοβουλίες, όπως έκανε στη Γαλατασαράι. Συμβαίνει αυτό σε κάποιους αθλητές όταν αλλάζουν περιβάλλον. Θεωρείται δεδομένο, όμως, πως μόλις βρει ρυθμό και αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, θα αρχίσει να παίρνει αποφάσεις και να δείχνει τη μεγάλη γκάμα των δυνατοτήτων του. Και κυρίως, το «εκτελεστικό» του ένστικτο, έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους και τον επέλεξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Στο πρώτο φιλικό κόντρα στη Βιλερμπάν, στη Βαλένθια, ο Άαρον Χάρισον πήρε 20 λεπτά συμμετοχής, λειτουργώντας κυρίως στο «2», αλλά και στο «3». Σε αυτό το χρονικό διάστημα μέτρησε μόλις 2 πόντους, έχοντας συνολικά 1/4 σουτ (1/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα). Τα πήγε φανερά καλύτερα απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου όπου και μέτρησε 9 πόντους (σε 18,2 λεπτά), έχοντας συνολικά 4/7 σουτ (3/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα).

Ψάχνει, πάντως, το χέρι του από την περιφέρεια και το σίγουρο είναι πως μόλις βρει ρυθμό πίσω από τα 6,75 μέτρα θα τονωθεί και η αυτοπεποίθηση του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλά μαζί του, του δίνει χρόνο και αντιλαμβάνεται πως χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Δεν είναι μόνο πως ο Άαρον Χάρισον ήρθε σε μία νέα ομάδα με μεγαλύτερο βάρος φανέλας, αλλά και σε ένα υψηλότερο επίπεδο, όπως αυτό της Ευρωλίγκας. Ας μην ξεχνάμε πως οι αθλητές έρχονται και από αγωνιστική απραξία που έφτασε τους έξι μήνες. Στα ερχόμενα φιλικά παιχνίδια κόντρα στην Άλμπα στο Βερολίνο ο Έλληνας κόουτς θα αναμένει από εκείνον να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Κρατήστε το όνομα του - Άαρον Χάρισον - Το νέο «λαβράκι» του Μπαρτζώκα