Σταμάτησε το μπάσκετ στα 35 του ο Μίρζα Μπέγκιτς - «Χάιλαϊτ τα χρόνια στη Ρεάλ»

Ο Μίρζα Μπέγκιτς πήρε την απόφαση να κρεμάσει τη φανέλα του.

 Σταμάτησε το μπάσκετ στα 35 του ο Μίρζα Μπέγκιτς - «Χάιλαϊτ τα χρόνια στη Ρεάλ»

Την απόφαση να κρεμάσει τη φανέλα του, στα 35 του χρόνια και μετά από μια γεμάτη πορεία, πήρε ο Μίρζα Μπέγκιτς, ο οποίος φόρεσε και τη φανέλα του Ολυμπιακού.

«Θα περιέγραφα τα χρόνια στη Ρεάλ ως το χάιλαϊτ της καριέρας μου, ειδικά το 2013 που παίξαμε στον τελικό της Euroleague στο Λονδίνο, αλλά χάσαμε από τον Ολυμπιακό», είπε ο Σλοβένος μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε: «Δεν ήθελα πια να πάω στο εξωτερικό. Όσο ήμουν μόνος ένιωθα πολύ περιορισμένος και δεν μπορούσα να παίξω στο επιθυμητό επίπεδο. Τα συμβόλαια πλέον δεν είναι τόσο δελεαστικά ώστε να περάσω ένα ή δύο χρόνια μακριά από την οικογένειά μου».

Ο Μπέγκιτς έφυγε νωρίς από τη χώρα του, μόλις στον 2ο επαγγελματικό του χρόνο και πήγε στη Βίρτους Μπολόνια. Επέστρεψε στη Σλοβενία και έπαιξε σε ομάδες της πατρίδας του με αποκορύφωμα στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας ενώ στη συνέχεια πήγε στη Ζαλγκίρις.

Δελεάστηκε η Ρεάλ και τον πήρε ενώ μετά τον διάλεξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και τον πήρε στον Ολυμπιακό αλλά δεν μακροημέρευσε καθώς δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο του.

Τελείωσε τη σεζόν στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας καθώς από τον Ολυμπιακό έφυγε στα μισά και μετά επέστρεψε στην Ισπανία για τη Λαμποράλ (Μπασκόνια). Παρέμεινε Ίβηρας παίζοντας για την Μπιλμπάο και στη συνέχεια πήγε στην Τσεντεβίτα, πήγε στο Ιράν, μετά επέστρεψε στην Ολίμπια και πέρσι έπαιξε στη Μόρναρ.