Ο «σκύλος» Τζένκινς κάνει αυτά που θέλει ο Μπαρτζώκας

Ο Τσαρλς Τζένκινς κάνει αυτά που θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας - Έχει αναλάβει τον ρόλο του «εξολοθρευτή», κλέβει μπάλες και σουτάρει όταν πρέπει. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. 

Ο «σκύλος» Τζένκινς κάνει αυτά που θέλει ο Μπαρτζώκας

Ο Τσαρλς Τζένκινς ήρθε στον Ολυμπιακό ως ένας παίκτης για να αναλάβει τις «ειδικές αποστολές». Θα είναι ο γκαρντ που θα πάρει πάνω του το μαρκάρισμα του εκάστοτε επικίνδυνου αντίπαλου γκαρντ. Ο «κοντός» που θα λειτουργήσει σαν ασπίδα, είτε δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη είτε στον Κώστα Σλούκα.

Πρόκειται για έναν σπεσιαλίστα στο αμυντικό κομμάτι. Ξέρει να πιέζει εξαιρετικά πάνω στην μπάλα και είναι μετρ στο να κλέβει μπάλες. Ειδικεύεται στο να βγάζει το... λάδι του κάθε παίκτη που θα βάλει «στόχο». Πηγαίνει στην επαφή, έχει γρήγορα πόδια και είναι συνεπής στο τακτικό κομμάτι της άμυνας.

Βάζει, όμως, και εκείνος μέχρι στιγμής το «εγώ» του κάτω από το «εμείς». Και το λέμε αυτό γιατί ναι μεν ο Τσαρλς Τζένκινς φημίζεται για τις αμυντικές ικανότητες, αυτό είναι το δυνατό του σημείο, αλλά είναι και ένας παίκτης που στο παρελθόν συνήθιζε να είναι από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του. Έπαιρνε πάνω του σουτ, προσπάθειες και πρωτοβουλίες.

Τώρα, όμως, δεν το κάνει. Στην επίθεση κυρίως μοιράζει την μπάλα, θα στηθεί στις γωνίες περιμένοντας το ελεύθερο σουτ και θα σκοράρει και με φάσεις στον αιφνιδιασμό, αξιοποιώντας την έφεσή του στα κλεψίματα. Δεν θα πάρει όμως εύκολα άλλα σουτ. Τίποτα περισσότερο, τίποτε λιγότερο, αλλά αυτά που πρέπει. Αυτή είναι η φιλοσοφία του, αλλά και της ομάδας, και μέχρι στιγμής ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την προσαρμογή του στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: O διαφορετικός ρόλος του Σπανούλη

Ολυμπιακός: Τα «θέλω» του Μπαρτζώκα γίνονται πράξη

Ολυμπιακός: Γρήγορο μπάσκετ - Κλεψίματα - Μπήκαν και τα τρίποντα!