Ολυμπιακός: Το κλίμα στην ομάδα θυμίζει εκείνο των περασμένων ετών

Το καλό κλίμα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, οι ξεκάθαροι ρόλοι, η δύναμη της παρέας, το «εμείς» πάνω από το «εγώ», είναι στοιχεία που έχουν επιστρέψει στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο.

Ολυμπιακός: Το κλίμα στην ομάδα θυμίζει εκείνο των περασμένων ετών

Ένας από τους λόγους που η ομάδα του Ολυμπιακού τα περασμένα χρόνια (τουλάχιστον το διάστημα 2011-2017) γνώρισε μεγάλες επιτυχίες, τίτλους και διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη ήταν και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Παίκτες με καλούς χαρακτήρες, με σωστή νοοτροπία, βάζοντας το «εμείς» πάνω από το «εγώ» και παίζοντας με το μότο «όλοι για έναν και ένας για όλους».

Ο καθένας είχε αποδεχτεί τον ρόλο του και οι περισσότεροι έμεναν πιστοί στη λογική του «τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, αλλά αυτό που πρέπει». Υπήρχε ένα αξιοζήλευτα καλό κλίμα, μία συνοχή και ομοιογένεια, τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ.

Η αλήθεια είναι πως αυτό τα τελευταία δύο-τρία χρόνια κάπως χάλασε, αλλά αυτό που μαθαίνουμε είναι πως πλέον η κατάσταση δείχνει και πάλι ιδανική. Οι καινούργιοι παίκτες είναι όλοι επαγγελματίες στη συμπεριφορά τους, έχοντας υψηλό κίνητρο και δίψα για διάκριση. Καλοί χαρακτήρες, πειθαρχημένοι, οι οποίοι και έχουν δέσει με τους παλαιότερους.

Σε αυτό βέβαια έχει βοηθήσει τόσο η παρουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος γνωρίζει την ομάδα, τα καλά της αλλά και τα κακά της, όσο και ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος έχει φέρει ενθουσιασμό όχι μόνο στον φίλαθλο κόσμο αλλά και εντός των τειχών της ομάδας.

Άπαντες χάρηκαν με την επιστροφή του στο μεγάλο λιμάνι. Πέρα από τη δεδομένη αγωνιστική του αξία βέβαια, πρόκειται και για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα, που γνωρίζει άριστα τα αποδυτήρια της ομάδας και με τον τρόπο του συμβάλλει στο να υπάρχει αυτή η καλή και θετική ατμόσφαιρα στην ομάδα.

Ολυμπιακός: Έμφαση στην άμυνα και στην έξτρα πάσα