Αρμάνι Μιλάνο: Με στόχο το Final Four μετά από 29 χρόνια - Αυτό είναι το ρόστερ της

Η Αρμάνι Μιλάνο ολοκλήρωσε το εντυπωσιακό ρόστερ της. Κέρδισε τις εντυπώσεις με Ντιλέινι, Χάινς και Ντατόμε. Στόχος η επιστροφή στα Final Four για πρώτη φορά μετά το 1992. 

Αρμάνι Μιλάνο: Με στόχο το Final Four μετά από 29 χρόνια - Αυτό είναι το ρόστερ της

Το είπε και το έκανε ο Τζόρτζιο Αρμάνι. Με την έξαρση της πανδημίας στην Ιταλία, με την πόλη του Μιλάνο να βιώνει μεγάλες πληγές από τον κορονοϊό, καθώς έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι στην πόλη, τόνισε πως θα ενισχύσει την ομάδα μπάσκετ. Επεσήμανε πως στόχος του είναι η δημιουργία ενός ισχυρού ρόστερ, που θα κάνει τον σύλλογο πρωταγωνιστή, προσφέροντας και πάλι χαμόγελα και περηφάνια στην πόλη του.

Αν και όλες οι ομάδες στην περίοδο της πανδημίας έχουν αποφασίσει να ρίξουν το μπάτζετ τους, η Αρμάνι Μιλάνο έκανε το αντίθετο. Το ανέβασε! Αποτέλεσμα; Να προσελκύσει πρωτοκλασάτους παίκτες, υψηλής αξίας, όχι μόνο από οικονομικής πλευράς, αλλά και αγωνιστικής. Αποτέλεσμα; Η δημιουργία ενός γεμάτου και αξιοζήλευτου ρόστερ, έτοιμο για μεγάλα πράγματα.

Τζόρτζιο Αρμάνι: Συγκινητικό μήνυμα στους γιατρούς της Ιταλίας

Δεν είναι μυστικό πως στόχος της Αρμάνι Μιλάνο στην ερχόμενη σεζόν είναι η πρόκριση της ομάδας στο Final Four. Έφτασε κοντά το 2014, αλλά στα προημιτελικά αποκλείστηκε από τη Μακάμπι, η οποία στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο στην ιταλική πόλη. Το Μιλάνο έχει τρεις κατακτήσεις EuroLeague, αλλά η τελευταία φορά ήταν το 1988. Και η τελευταία φορά που έφτασε σε Final Four ήταν το μακρινό 1992! Του χρόνου, λοιπόν, το 2021, θέλει να επιστρέψει σε αυτά, 21 χρόνια μετά τη τελευταία της συμμετοχή στη τελική φάση της διοργάνωσης.

Αποτελεί την πρωταθλήτρια των μεταγραφών φέτος στην EuroLeague. Με εντυπωσιακές κινήσεις, αθλητών από το πρώτο ράφι. Πήρε τους Μάλκολμ Ντιλέινι (Μπαρτσελόνα), Κάιλ Χάινς (ΤΣΣΚΑ), Λουίτζι Ντατόμε (Φενέρμπαχτσε), Ζακ ΛεΝτέι (Ζαλγκίρις), Κέβιν Πάντερ (Ερ. Αστέρα) και Σαβόν Σιλντς (Μπασκόνια). Και όλα αυτά υπό τις οδηγίες του προπονητή Ετόρε Μεσίνα.

Το ρόστερ για τη σεζόν 2020-2021:

PG: Ροντρίγκεθ, Ντιλέινι, Τσιντσιαρίνι
SG: Πάντερ, Ρολ, Μορέτι
SF: Σιλντς, Μίτσοφ, Μορασκίνι
PF: Ντατόμε, ΛεΝτέι, Μπρουκς
C: Χάινς, Ταρζέφσκι, Μπιλίνγκα
Προπονητής: Ετόρε Μεσίνα