Ολυμπιακός: Ενημέρωσε τον Μητσοτάκη για τις παρατυπίες στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός έστειλε σημείωμα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα έγιναν στη σειρά της Α1 μπάσκετ Γυναικών με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός: Ενημέρωσε τον Μητσοτάκη για τις παρατυπίες στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό

Με ένα αναλυτικό σημείωμα ο Ολυμπιακός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για το ιστορικό των παρατυπιών και παρανομιών τα όποια σημειώθηκαν στη σειρά των τελικών της Α1 Μπάσκετ Γυναικών κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός ενημέρωσε WADA και CAS για τη Χατζηνικολάου

Το σημείωμα έχει κοινοποιηθεί στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και στον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, με τους «ερυθρόλευκους» να επισημαίνουν ότι κατέθεσαν νομότυπα και εμπρόθεσμα τις τέσσερις ενστάσεις για την αντικανονική συμμετοχή της Όλγας Χατζηνικολάου στους τελικούς υποστηρίζοντας ότι:

Ολυμπιακός: Περνάει στην επίθεση - Μηνύσεις και αγωγές προς όλους τους εμπλεκόμενους (ΚΕΔ, ΕΟΚ)

*Υπάρχει παραβίαση του Παγκόσμιου Κώδικα Αντιντόπινγκ διότι κακώς εκδόθηκε αθλητικό δελτίο στην αθλήτρια από την ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης, στηριζόμενη σε πρόσφατη απαλλακτική απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντοπινγκ (Ε.Ο.ΚΑ.Ν) και της Επιτροπής Φιλάθλου Πναύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας (Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ. της Ε.Ο.Ε). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ (art. 27.3), αρμόδιος Οργανισμός για την άρση της ποινής του τετραετούς αποκλεισμού του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS) είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA), ο οποίος είχε την ευθύνη διαχείρισης του αποτελέσματος μετά την άσκηση έφεσης ενώπιον του CAS και όχι ο ΕΟΚΑΝ, ο οποίος δεν παρέστη καν στην εκδίκαση ενώπιον του CAS.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πρωτοφανής απόφαση -Δεκτή η ένσταση, αναβολή στον δεύτερο τελικό!

*Εντελώς καταχρηστικά και καθ΄πέρβαση των αρχών της χρηστής Διοίκησης, ο ΕΟΚΑΝ αρνήθηκε να χορηγήσει στον Ολυμπιακό αντίγραφα του σχετικού φακέλου περί απαλλαγής της αθλήτριας, με το αιτιολογικό ότι δεν δικαιούται να ασκήσει έφεση. Απόφαση, η οποία κατ΄αρχήν υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του ΕΟΚΑΝ διότι αποκλειστικά αρμόδιο για τέτοια απόφαση είναι το Δικαιοδοτικό όργανο ενώπιον του οποίου, θα προσφύγει ο Ολυμπιακός (ΑΣΕΑΔ ή CAS). Παράλληλα, όμως, όπως αναλυτικά εξηγήθηκε στην αίτησή του Ολυμπιακού προς τον ΕΟΚΑΝ, του στερείται η δυνατότητα άσκησης και άλλων νόμιμων δικαιωμάτων του συλλόγου όπως πχ. της υποχρέωσης ενημέρωσης της WADA αλλά και της νόμιμης και επαρκούς υποστήριξης των «ερυθρόλευκων» ενστάσεών, που ακόμη δεν εκδικάσθηκαν.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το σκεπτικό της απόφασης Κορομηλά

*Είναι πρωτόγνωρο το γεγονός ότι καμία από τις τέσσερις (4) ενστάσεις δεν έχει συζητηθεί ακόμα από το αρμόδιο όργανο της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης! Αντιθέτως, εκδικάσθηκε σε πρώτο και δεύτερο βαθμό ένσταση του Παναθηναϊκού, η οποία μάλιστα έγινε δεκτή και επαναλήφθηκε ο 1ος αγώνας! Η σωρεία των παραβάσεων, οδηγεί αναγκαστικά σε προσφυγή στο CAS, με προσεπίκληση της WADA. Γεγονός, το οποίο δύναται να επιφέρει αρνητική αντιμετώπιση της Χώρας μας, στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα.

Ολυμπιακός: «Το πρωτάθλημα δε θα τελειώσει μέχρι να εκδικαστούν οι ενστάσεις του Ολυμπιακού»

Πρόθεση του Ολυμπιακού, είναι αποκλειστικά η ορθή εφαρμογή των διεθνών κανόνων και όχι ο διασυρμός της χώρας στο διεθνές αθλητικό στερέωμα, ενόψει μάλιστα της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο.