Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πρωτοφανής απόφαση -Δεκτή η ένσταση, αναβολή στον δεύτερο τελικό!

Δεκτή η ένσταση του Παναθηναϊκού από την ΕΟΚ κάτι που σημαίνει την αναβολή του δεύτερου τελικού με τον Ολυμπιακό για την Α1 μπάσκετ Γυναικών. Έφεση θα καταθέσει η ομάδα του Πειραιά.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πρωτοφανής απόφαση -Δεκτή η ένσταση, αναβολή στον δεύτερο τελικό!

Απίστευτη απόφαση στο γυναικείο μπάσκετ, η οποία προκαλεί σάλο. Η ΚΕΔ της ΕΟΚ έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού για τον τρόπο λήψης απόφασης των τριών διαιτητών αναφορικά με το καλάθι της Τσάστιτι Ριντ στην εκπνοή του ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό, κατοχυρώνοντας το καλάθι της Αμερικανίδας.

Αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 72-72 και πλέον απομένει η απόφαση για το εάν θα επαναληφθεί ή θα συνεχισθεί στην παράταση. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι νεωτέρας αναβάλλεται ο δεύτερο τελικός της Α1 μπάσκετ γυναικών, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή (16/5, 14:30). Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, κατέθεσε έφεση, η οποία θα εξεταστεί από άλλα μέλη της ΚΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός νίκησε στον πρώτο τελικό με 72-70 τον Παναθηναϊκό, με τους διαιτητές να αποφασίζουν ότι το καλάθι της Τσάστιτι Ριντ των «πρασίνων» -με το οποίο ο αγώνας θα πήγαινε στην παράταση- ήταν εκπρόθεσμο. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο, κατέθεσε ένσταση, αμφισβητώντας την εγκυρότητα της απόφασης των διαιτητών, επειδή είδαν το Instant Replay από τη διαδικτυακή μετάδοση του αγώνα, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.

Το διαιτητικό «τρίο» του ντέρμπι (Τσαρούχα - Ανδρικόπουλος - Καλδίρης), ανέφερε στο φύλλο αγώνος, ότι εξ αρχής είχε κρίνει ως εκπρόθεσμο το καλάθι της Ριντ και απλώς επιβεβαίωσε την απόφαση μέσω του βίντεο.

Δείτε την επίμαχη φάση σε VIDEO:

Η φωτογραφία που δείχνει μηδενισμένο το χρονόμετρο: