Βινιάλες: «Είμαι λυπημένος που θα φύγει ο Ρόσι»

Ο Μάβερικ Βινιάλες αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Βαλεντίνο Ρόσι από τη Yamaha δηλώνοντας στεναχωρημένος που δεν θα έχει teammate τον Ιταλό. 

Βινιάλες: «Είμαι λυπημένος που θα φύγει ο Ρόσι»

Από το 2021 ο Φάμπιο Κουαρταραρό θα πλαισιώσει τον Μάβερικ Βινιάλες στη Yamaha αντικαθιστώντας τον Βαλεντίνο Ρόσι. Οι εμφανίσεις του Γάλλου με τη δορυφορική ομάδα έχει αναγκάσει τη Yamaha να του δώσει μία θέση, με αποτέλεσμα ο Βαλεντίνο Ρόσι να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου.

Εξελίξεις γύρω από τη Yamaha και το μέλλον του Ρόσι

Με αφορμή την αποχώρηση του Ιταλού ο Βινιάλες αναφέρθηκε στη συνύπαρξη του με τον «γιατρό» δηλώνοντας: «Ήταν πάντα υπέροχο να έχεις για teammate τον Ρόσι, είμαι πραγματικά λυπημένος που θα τον χάσω. Ήταν το είδωλό μου από όταν ήμουν παιδί, τον έβλεπα να τρέχει από τότε που ήμουν τριών ετών. Πάντα λειτουργούσε σαν κίνητρο ότι ήμασταν στην ίδια πίστα. Δεν έχω μιλήσει με τη Yamaha για το πως θα πάει η χρονιά του χρόνου, ελπίζω ο Βαλεντίνο να συνεχίσει με τη Yamaha στη δορυφορική. Είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός αναβάτης που μας δίνει πάρα πολύ σημαντικές πληροφορίες. Τι έμαθα από τον Ρόσι; Πολλά πράγματα, κυρίως τον τρόπο να κρατάω το χαμόγελό μου, ανεξάρτητα αν τερμάτισα έβδομος ή πρώτος».

Στη συνέχεια σχολίασε την απόδοση του Κουαρταραρό και την επερχόμενη συνεργασία τους λέγοντας: «Η σχέση μου με τον Φάμπιο Κουαρταραρό είναι πολύ καλή. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, που ήρθε στη Yamaha. Ο Φάμπιο είναι πολύ δυνατός, ειδικά στις κατατακτήριες δοκιμές, ξέρει πως να πάρει το μέγιστο από τη μοτοσικλέτα του. Αυτό είναι καλό και για εμένα, θα είμαστε... γείτονες του χρόνου».