Εξελίξεις γύρω από τη Yamaha και το μέλλον του Ρόσι

Η παραμονή του Μάβερικ Βινιάλες στη Yamaha φέρνει εξελίξεις γύρω από το μέλλον της ομάδας αλλά κυρίως του Βαλεντίνο Ρόσι.

Εξελίξεις γύρω από τη Yamaha και το μέλλον του Ρόσι

Ντόμινο εξελίξεων έφερε στη Yamaha η ανανέωση του Μάβερικ Βινιάλες μέχρι το 2022 καθώς το μέλλον του Βαλεντίνο Ρόσι παραμένει αβέβαιο. Συγκεκριμένα ο Φάμπιο Κουαρταραρό μετά την εκπληκτική του χρονιά με τη δορυφορική μοτοσυκλέτα της ομάδας κέρδισε μία θέση στη Yamaha για το 2021.

Έτσι ο «Γιατρός» θα πρέπει να σκεφτεί καλά για το επόμενο του βήμα μιας και μετά το τέλος της σεζόν θα μείνει εκτός ομάδας. Ωστόσο ο Ιταλός άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις του ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ένταξης του στη Petronas Yamaha. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Yamaha ήρθε σε συμφωνία με τον Χόρχε Λορένθο για τη θέση του οδηγού εξέλιξης.

Ο Ισπανός ύστερα από την απόσυρση του από την ενεργό δράση επέστρεψε στον κόσμο του Moto GP δηλώνοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στη Yamaha. Πάντα σχεδίαζα να συνεχίσω να ασχολούμαι με το MotoGP και νομίζω αυτός είναι ένας πολύ ταιριαστός ρόλος για εμένα. Ξέρω την ομάδα και την M1 πολύ καλά. Η Yamaha πραγματικά μου ταίριαζε σε οδηγικό στυλ και θα είναι πολύ ενδιαφέρον που θα συναντηθώ ξανά με αυτή τη μοτοσικλέτα. Μου έρχονται πολύ καλές αναμνήσεις από τη Yamaha. Τόσες νίκες, τόσα βάθρα, τρεις τίτλους μαζί τους. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την ευκαιρία αυτή, γιατί μου επιτρέπουν να κάνω αυτό που αγαπώ, να οδηγώ μοτοσικλέτες και να τις πιέζω στο όριο! Παράλληλα, θα έχω έναν πολύ πιο ήρεμο τρόπο ζωής από αυτόν που είχα μέχρι πρότινος. Δεν μπορώ να περιμένω να ξεκινήσω. Έχω μεγάλο κίνητρο, θέλω να κάνω το καλύτερο για το μέλλον της Yamaha. Ελπίζω η εμπειρία μου να τους φανεί χρήσιμη».