Ο Λεκλέρκ κατέκτησε τις περισσότερες pole position τη φετινή χρονιά

Ο Σαρλ Λεκλέρκ αναδείχθηκε επτά φορές πρώτος στις κατατακτήριες δοκιμές της φετινής σεζόν κατακτώντας την πρώτη θέση της σχετικής λίστας.

Ο Λεκλέρκ κατέκτησε τις περισσότερες pole position τη φετινή χρονιά

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τη θητεία του στη Ferrari ο Σαρλ Λεκλέρκ. Ο Μονεγάσκος βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας 19 βαθμούς μπροστά από τον πέμπτο Σεμπάστιαν Φέτελ που αποτελεί τον ομόσταβλό του στη Scuderia.

Ο νεαρός οδηγός έχει καταφέρει να «κλέψει» τις καρδιές των φίλων της ομάδας, οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπο του τον άνθρωπο που θα επαναφέρει τους «κόκκινους» στην κορυφή.

Τη φετινή σεζόν ο Λεκλέρκ κατέκτησε επτά pole position (Μπαχρέιν, Αυστρία,Βέλγιο, Ιταλία, Σιγκαπούρη, Ρωσία, Μεξικό) σε ισάριθμες κατατακτήριες δοκιμές, αριθμό που τον κατατάσσει στην κορυφή της σχετικής λίστας. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Βάλτερι Μπότας με πέντε ενώ στην τρίτη ο Λιούις Χάμιλτον με τέσσερις.

Από δύο μετρούν Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαξ Φερστάπεν, που πανηγύρισε το Σάββατο (16/11) την pole position στις δοκιμές της Βραζιλίας. Πλέον απομένουν μόνο οι κατατακτήριες του Άμπου Ντάμπι, ωστόσο ο Λεκλέρκ έχει ήδη εξασφαλίσει τη μοναξιά της κορυφής.