Γκραν Πρι Μπαχρέιν: O Λεκλέρκ κατέκτησε την πρώτη του pole position

Ο Σαρλ Λεκλέρκ πανηγύρισε την παρθενική του pole position στη Formula 1 με τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Λιούις Χάμιλτον να ακολουθούν. 

Γκραν Πρι Μπαχρέιν: O Λεκλέρκ κατέκτησε την πρώτη του pole position

Η Ferrari ολοκλήρωσε την κυριαρχία της στις κατατακτήριες δοκιμές του Μπαχρέιν καθώς έκανε το 1-2 με τον Σαρλ Λεκλέρκ να τερματίζει πρώτος.

Ο Μονεγάσκος από τα ελεύθερα δοκιμαστικά «πετούσε» πανηγυρίζοντας την πρώτη του pole position στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Να σημειωθεί πως ο πιλότος της Scuderia αποτελεί τον δεύτερο νεότερο πιλότο που κατακτά pole position στην ιστορία της Formula 1.

Συγκεκριμένα ο Λεκλέρκ είναι 21 ετών, 5 μηνών και 15 ημερών. Την πρώτη θέση κατέχει ο Σεμπάστιαν Φέτελ ο οποίος ήταν 21 ετών, 2 μηνών και 11 ημερών όταν πήρε τη pole position στη Μόντσα το 2008.

Στις σημερινές δοκιμές ο Γερμανός το μόνο που κατάφερε ήταν να πλησιάσει τους χρόνους του ομόσταβλού του, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση.

Ο Λιούις Χάμιλτον αρκέστηκε στη τρίτη μία θέση πάνω από τον Βαλντέρι Μπότας. Η Red Bull είδε τον Μαξ Φερστάπεν να ολοκληρώνει πέμπτος ενώ ο Πιέρ Γκασλί 13ος παρουσιάζοντας για άλλη μία φορά κακό αγωνιστικά πρόσωπο.

Την έκπληξη στις κατατακτήριες δοκιμές έκανε η McLaren που είδε τον Κάρλος Σάινθ έβδομο και τον Λάντο Νόρις δέκατο. Όσον αφορά τους Κίμι Ραϊκόνεν και Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο Φινλανδός τερμάτισε στην ένατη θέση ενώ ο Αυστραλός στην ενδέκατη.

Αναλυτικά οι χρόνοι των οδηγών: