Grand Prix Γερμανίας: Pole position για Χάμιλτον, προβλημάτισε η Ferrari

Ο Χάμιλτον σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πίστα του Χόφενχαϊμ με τη Ferrari να αντιμετωπίζει για άλλη μία φορά προβλήματα.

Grand Prix Γερμανίας: Pole position για Χάμιλτον, προβλημάτισε η Ferrari

Στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Γερμανίας η Ferrari έδειχνε ικανή να κάνει το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές και να διεκδικήσει με υψηλές πιθανότητες την πρώτη της φετινή νίκη.

Grand Prix Γερμανίας: Πρώτος ο Φέτελ στο 1-2 της Ferrari

Ωστόσο η μοίρα είχε άλλα σχέδια και αυτό γιατί τόσο ο Σεμπάστιαν Φέτελ όσο και ο Σαρλ Λεκλέρκ αντιμετώπισαν προβλήματα με το μονοθέσιο τους.

Grand Prix Γερμανίας: Ο Λεκλέρκ την πρώτη θέση στο FP2

Ο Γερμανός έμεινε εκτός λόγω ενός προβλήματος στο κύκλωμα του τούρμπο μιας και η ροή αέρα ήταν μειωμένη και δεν μπορούσε να σηκώσει την απαιτούμενη πίεση. Έτσι δεν μπόρεσε να προκριθεί ούτε στο Q2 με αποτέλεσμα να μείνει στις χαμηλές θέσεις.

Grand Prix Γερμανίας: Με επετειακή εμφάνιση η Mercedes (pic)

Από τη μεριά του ο Σαρλ Λεκλέρκ αν και μπήκε στο Q3 παραπονέθηκε στη Scuderia για μηχανικό πρόβλημα το οποίο εν τέλει του στέρησε τη συμμετοχή στη συνέχεια.

Την ευκαιρία δεν άφησε φυσικά να χαθεί η Mercedes που πανηγύρισε άλλη μία pole position με τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο Μαξ Φερστάπεν ακολούθησε δεύτερος με τον Βάλτερι Μπότας να κλείνει την τριάδα. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Πιέρ Γκασλί, Κίμι Ραϊκόνεν, Ρομέν Γκροζάν, Κάρλος Σάινθ, Σέρχιο Πέρεθ, Νίκο Χούλκενμπεργκ και Σαρλ Λεκλέρ.

Απογοητευτική ήταν και η εμφάνιση του Λάντο Νόρις που έμεινε με το καλημέρα εκτός συνέχειας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: