Grand Prix Σίλβερστοουν: Επιστροφή στις νίκες για Χάμιλτον και Mercedes

Τη νίκη στην πατρίδα του πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον, με τη Mercedes να πραγματοποιεί το 1-2 στη Μεγάλη Βρετανία. 

Grand Prix Σίλβερστοουν: Επιστροφή στις νίκες για Χάμιλτον και Mercedes

Με το καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την εμφάνιση του στο γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας ο Λιούις Χάμιλτον που τερμάτισε πρώτος μπροστά στους συμπατριώτες του. Η φετινή νίκη αποτελεί ρεκόρ για τον Βρετανό καθώς πανηγύρισε την έκτη συνολικά στην πίστα του Σίλβερστοουν κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας πιλότος της Formula 1.

Μάλιστα ο πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο της πίστας δείγμα της απόδοσης του καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Grand Prix Σίλβερστοουν: Ο Μπότας νίκησε στο νήμα τον Χάμιλτον και πήρε την pole position

Ο Βάλτερι Μπότας μπορεί να εκκίνησε πρώτος αλλά στην πρώτη αλλαγή των ελαστικών, ο ομόσταβλός του τον προσπέρασε αφήνοντας τον δεύτερο. Ο Σαρλ Λεκλέρκ μετά από μία μονομαχία με τα δύο μονοθέσια της Red Bull τερμάτισε τρίτος.

Grand Prix Σίλβερστοουν: Ταχύτερος ο Μπότας στο FP2

Στην τέταρτη θέση ακολούθησε ο πολύ καλός Πιέρ Γκασλί ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν ο οποίος χάρισε το στιγμιότυπο του αγώνα μαζί με τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Grand Prix Σίλβερστοουν: Η σύγκρουση του Φέτελ με τον Φερστάπεν (vid)

Ο Γερμανός στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον Ολλανδό «βούτηξε» στα φρένα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί το μονοθέσιο του με αυτό του «Mad Max». Οι αγωνοδίκες μετά από την εξέταση του γεγονότος επέβαλαν ποινή δέκα δευτερολέπτων στον οδηγό της Ferrari με αποτέλεσμα να βγει 16ος.

Ο Κάρλος Σάινθ με μία εκπληκτική εκκίνηση μπόρεσε να μπει στη δεκάδα και να αντέξει στην πίεση του Ντάνιελ Ρικιάρντο παίρνοντας την έκτη θέση εν αντιθέσει με τον Αυστραλό που αρκέστηκε στην έβδομη.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Κίμι Ραϊκόνεν, Ντάνιελ Κβίατ και Νίκο Χούλγκενμπεργκ. Στην ενδέκατη θέση τερμάτισε ο Λάντο Νόρις ενώ «εφιαλτικός» ήταν ο αγώνα για την Haas μιας και είδε τα δύο της μονοθέσια να μένουν εκτός.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: