Μπότας: «Ξαφνιάστηκα με την εντολή της Mercedes»

Ο Βάλντερι Μπότας δήλωσε ξαφνιασμένος από την εντολή της Μercedes να αφήσει τον Λιούις Χάμιλτον να τον προσπεράσει στο Γκραν Πρι της Ρωσίας.

Μπότας: «Ξαφνιάστηκα με την εντολή της Mercedes»

Ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να πάρει την νίκη στο Γκραν Πρι της Ρωσίας χάρη την βοήθεια του συμπαίκτη του Βάλντερι Μπότας.

Ο Φιλανδός που βρισκόταν στην πρώτη θέση πήρε εντολή από την ομάδα της Mercedes να αφήσει τον Βρετανό πιλότο που ήταν δεύτερος να τον προσπεράσει με στόχο την επίτευξη της νίκης. Ο Μπότας υπάκουσε στην εντολή σπρώχνοντας όλο και πιο κοντά τον Χάμιλτον στην κατάκτηση του φετινού παγκόσμιου τίτλου.

Μετά το τέλος του αγώνα δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για την έκβαση του αποτελέσματος δηλώνοντας: «Δεν ήταν κάτι που είχαμε προγραμματίσει. Κανονικά, αναλύουμε κάθε πιθανότητα πριν τον αγώνα, κάθε σενάριο και το πως θα αντιδράσουμε σε διάφορες καταστάσεις. Αυτό που συνέβη σήμερα δεν περίμενα ποτέ να συμβεί, ήταν πολύ ξαφνικό όταν μου δόθηκε η εντολή. Σίγουρα δεν το περίμενα, για αυτό και είναι λίγο περίεργο. Πλησίαζα όλο και περισσότερο στον Φερστάπεν που ήταν με παλιά ελαστικά. Σχεδίαζα να τον προσπεράσω σε δύο γύρους, όμως ξαφνικά, μου είπαν να κάνω χώρο για τον Λιούις».

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ