Formula 1: Ποινή 10 θέσεων στο Grand Prix της Τζέντα για τον Λεκλέρ

Το πρόβλημα στην μονάδα ισχύος της Ferrari SF-23 στο Μπαχρέιν ανάγκασε τη Scuderia να αλλάξει για τρίτη φορά την κεντρική ηλεκτρονική μονάδα του μονοθεσιου του Σαρλ Λεκλέρ, γεγονός που επισείει ποινή 10 θέσεων στην εκκίνηση του GP Σαουδικής Αραβίας την Κυριακή (19/3).

Formula 1: Ποινή 10 θέσεων στο Grand Prix της Τζέντα για τον Λεκλέρ

Ο Σαρλ Λεκλέρ μετά την εγκατάλειψη του από το πρώτο Grand Prix της σεζόν 2023 στο Μπαχρέιν, αναμένεται να ξεκινήσει με μειονέκτημα στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari τιμωρήθηκε με ποινή δέκα θέσεων στο grid του αγώνα της Τζέντα, καθώς η Scuderia τοποθέτησε στο μονοθέσιό της την τρίτη κατά σειρά μονάδα ηλεκτρονικής διαχείρισης (CE-Control Electronics), γεγονός που επισείει ποινή, καθώς καθώς κάθε οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει μέχρι δύο μέσα στη σεζόν.

Υπενθυμίζουμε πως οι «κόκκινοι» αποφάσισαν να αλλάξουν τόσο την CE όσο και τη μπαταρία της υβριδικής μηχανής του Λεκλέρ όταν πριν τον αγώνα εντόπισαν δυσλειτουργία. Κι έπειτα, στον γύρο 39, ήρθε η εγκατάλειψη.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Φρεντ Βασέρ, σε δηλώσεις του στο motorsport.com ανέφερε:

«Είχαμε δύο προβλήματα. Το ένα το πρωί της Κυριακής όταν ενεργοποιήσαμε τη μονάδα ισχύος κι ένα στον αγώνα, δυστυχώς σε τομέα που δεν είχαμε αντιμετωπίσει πρόβλημα στο παρελθόν. Ελπίζω πλέον όλα να είναι υπό έλεγχο. Εξετάσαμε ενδελεχώς το πρόβλημα και το πληρώσουμε με την ποινή στη Τζέντα».