Formula 1: Κλείδωσε το καλεντάρι του 2023 χωρίς το GP της Κίνας

H Formula 1 ανακοίνωσε το τελικό πρόγραμμα των αγώνων για το 2023, χωρίς το Grand Prix της Κίνας, με συνολικά 23 αγώνες.

Formula 1: Κλείδωσε το καλεντάρι του 2023 χωρίς το GP της Κίνας

Το οριστικό καλεντάρι της Formula 1 είναι γεγονός! το πρόγραμμα των 23 αγώνων δεν περιλαμβάνεται το Grand Prix Κίνας που ήταν προγραμματισμένο για τις 16 Απριλίου (Κυριακή του Πάσχα στην Ελλάδα), καθώς οι περιορισμοί λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού οδήγησαν στην ματαίωση του.

Οι επαφές για την αντικατάσταση του GP της Κίνας (υποψήφιες ήταν η Πορτογαλία και η Τουρκία) δεν καρποφόρησαν και το πρόγραμμα των αγώνων συμπεριλμβάνει τελικώς 23 αγώνες. Επιπλέον, η μη αντικατάσταση του συγκεκριμένου GP σημάινει πως θα υπάρξει ένα πολύ μεγάλο κενό τεσσάρων εβδομάδων μεταξύ του Grand Prix Αυστραλίας και του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν.

Σε σύντομη ανακοίνωσή της, η Formula 1 ανέφερε: «Η Formula 1 επιβεβαιώνει πως η σεζόν του 2023 θα αποτελείται από 23 αγώνες. Όλες οι υπάρχουσες ημερομηνίες στο πρόγραμμα παραμένουν δίχως αλλαγές».

Παρά την απουσία της Κίνας, το 2023 θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια σεζόν στην ιστορία της Formula 1. Το Κατάρ κάνει την επιστροφή του στο σπορ, ενώ νέος προορισμός θα είναι το Grand Prix του Λας Βέγκας, αγώνας που θα πραγματοποιηθεί βράδυ Σαββάτου (ώρα ΗΠΑ).