Λεκλέρ: «Υπήρξαν δύο λάθη που μου κόστισαν πολύ το 2022»

Ο Σαρλ Λεκλέρ σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τα λάθη που έκανε το 2022 και για την επιθυμία του την επόμενη σεζόν της Formula 1 να βελτιωθεί σημαντικά.

Λεκλέρ: «Υπήρξαν δύο λάθη που μου κόστισαν πολύ το 2022»

Η περασμένη σεζόν ξεκίνησε ονειρικά για τον οδηγό της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, αφού κατάφερε να κερδίσει τους δύο από τους τρεις πρώτους αγώνες της χρονιάς. Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη, με τους οδηγούς της Scuderia Ferrari να τερματίζουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου μόλις ακόμα δύο φορές.

Ο Λεκλέρ μιλώντας στο racingnews365 αναφέρθηκε στο πρόσημο της χρονιάς που πέρασε, ενώ τόνισε πως από την σωρεία λαθών που έγιναν, υπήρξαν δύο πολύ σημαντικά που του στέρησαν μια σεζόν ανάλογη έναρξής της.

«Πάντα μιλούσα ανοικτά για τα λάθη μου. Υπήρξαν δύο που μου κόστισαν πάρα πολύ το 2022. Από τη μία, είμαι χαρούμενος με τη σεζόν μου. Πιστεύω πως ήταν γενικά μια πολύ καλή σεζόν. Πέρυσι, ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν δυσκολεύτηκα πολύ, οπότε άλλαξα μερικά πράγματα και βελτιώθηκα», δήλωσε ο οδηγός της Ferrari και πρόσθεσε πως την σεζόν 2023 δεν θα επαναληφθούν τα ίδια λάθη:

«Είχαμε καλή απόδοση αλλά τα λάθη μου, η έλλειψη αξιοπιστίας και η στρατηγικές μάς κόστισαν βαθμούς και πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Ο Μαξ έκανε καλύτερη δουλειά. Πρέπει να μάθω από τα λάθη μου, αυτό είναι σημαντικό. Πιστεύω όμως πως όταν μπαίνεις σε ένα ρυθμό καλών αγώνων, καλών αποτελεσμάτων, τότε αυτό βοηθά. Είχαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο φέτος και αυτό ώθησε κόσμο στο να κάνει λάθη. Πιστεύω πως μάθαμε το λάθος μας και δεν θα τα επαναλάβουμε του χρόνου».

Η Scuderia Ferrari μετά τις ανακατατάξεις στο εσωτερικό της, με την αντικατάσταση του Ματία Μπινότο από τον Φρεντ Βασέρ, γύρισε σελίδα και ο Μονεγάσκος είναι έτοιμος να διεκδικήσει με μεγάλες αξιώσεις το πρωτάθλημα της σεζόν 2023.