Aπό την Alfa Romeο o αντικαταστάτης του Μπινότο στην Ferrari!

Ο Γάλλος Φρεντ Βασέρ που μέχρι πρότινος ανήκε στο δυναμικό της Alfa Romeo ανακοινώθηκε ως νέος αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, στην θέση του αποπεμφθέντα Ματία Μπινότο.

Aπό την Alfa Romeο o αντικαταστάτης του Μπινότο στην Ferrari!

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν κι η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε κι επίσημα ότι τη θέση του Ματία Μπινότο στην αγωνιστική διεύθυνση της ομάδας αναλαμβάνει, από τον Ιανουάριο του 2023, ο Φρεντ Βασέρ.

Ο 54χρονος Γάλλος ήταν ανέκαθεν το φαβορί για τη θέση του Ματία Μπινότο, που ανακοίνωσε στο τέλος Νοεμβρίου την παραίτησή του από την ηγεσία της ιταλικής ομάδας μετά από τέσσερα χρόνια.

Λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση της Ferrari προηγήθηκε η αντίστοιχη επίσημη ανακοίνωση της Alfa Romeo F1 για την αποχώρηση του Βασέρ από την ηγεσία της ομάδας του Χίνβιλ, μετά από έξι χρόνια - και έπειτα από την 6η θέση της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα, την καλύτερη που έχει πετύχει την τελευταία 10ετία

«Είμαι ειλικρινά ενθουσιασμένος και αισθάνομαι τιμή που θα αναλάβω την ηγεσία της Scuderia Ferrari ως αγωνιστικός διευθυντής», είπε ο Βασέρ.

«Έχοντας σε όλη μου τη ζωή πάθος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Ferrari αντιπροσώπευε πάντοτε την απόλυτη κορυφή του αγωνιστικού κόσμου για μένα.

»Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους ταλαντούχους και παθιασμένους ανθρώπους στο Μαρανέλο, για να τιμήσουμε την ιστορία και την κληρονομιά της Scuderia και να φέρουμε όσα προσδοκούν οι τιφόζι ανά τον κόσμο», συνέχισε ο Γάλλος.

Ο Βασέρ έχει στενές σχέσεις με την οικογένεια Τοντ, τόσο με τον πρώην διευθυντή της Scuderia και πρόεδρο της FIA Ζαν Τοντ, όσο και με τον γιό του Νικολά, μάνατζερ του Σαρλ Λεκλέρ.

Αυτό, κατά πολλούς, θα αλλάξει πολλά και στις ισορροπίες μεταξύ των δύο οδηγών στην ιταλική ομάδα.

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι οι μηχανικοί της Ferrari που είναι ακόμη επιφυλακτικοί για τις διοικητικές ικανότητες του Βασέρ στη F1. Ο Γάλλος τα κατάφερε καλά φέτος με την Alfa Romeo F1, αλλά κατά τα άλλα δεν έχει πετύχει στην κορυφαία βαθμίδα -με τη Renault ή την Alfa Romeo- όσα κατάφερε τις προηγούμενες δεκαετίες με την ομάδα ART στις μικρότερες κατηγορίες.

Ο χρόνος θα δείξει, λοιπόν, αν ο Φρεντ Βασέρ είναι ο κατάλληλος ηγέτης της Scuderia για να της χαρίσει το πρώτο της παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών μετά τον Κίμι Ράικονεν το 2007, και το πρώτο κατασκευαστών μετά το 2008.