Formula 1, Φερστάπεν: «Είναι πολύ-πολύ δύσκολο να οδηγείς σε σιρκουί πόλης»

Ο Μαξ Φερστάπεν επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι δεν απολαμβάνει την οδήγηση σε σιρκουί πόλης ενώ θα ήθελε περισσότερες κλασικές πίστες στο πρόγραμμα της Formula 1.

Formula 1, Φερστάπεν: «Είναι πολύ-πολύ δύσκολο να οδηγείς σε σιρκουί πόλης»

Ο πρωταθλητής της Red Bull Racing, Μαξ Φερστάπεν, δεν δηλώνει θιασώτης των σιρκουί πόλης. Ο Ολλανδός πιλότος μίλησε στο Viaplay για το γεγονός πως δεν απολαμβάνει πλέον την οδήγηση σε στενούς δρόμους, όπως στο Μονακό, και θέτει ως ζήτημα τα δύστροπα μονοθέσια και τα νέα τους χαρακτηριστικά.

«Είναι πολύ-πολύ δύσκολο να οδηγείς σε σιρκουί πόλης, ειδικά στο Μονακό. Στις κατατακτήριες οδηγείς στο όριο και είναι πολύ δύσκολο να κάνεις έναν καλό γύρο. Προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο οι στροφές υψηλής ταχύτητας. Για εμένα το Σπα δεν πρέπει ποτέ να φύγει από το πρόγραμμα, διότι εκεί μπορείς ως οδηγός να κάνεις πραγματικά τη διαφορά. Με τα νέα μονοθέσια η οδήγηση σε σιρκουί πόλης είναι η χειρότερη εμπειρία. Τα μονοθέσια είναι πολύ βαριά και έχουν πολύ σκληρές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις. Οδηγούσα στη Σιγκαπούρη, αγαπώ τη Σιγκαπούρη είναι μια φανταστική πίστα, και ήμουν πολύ απογοητευμένος με το πώς συμπεριφέρονται τα νέα μονοθέσια σε σύγκριση με αυτά του 2015 ή του 2016, τα οποία ήταν πιο ευλύγιστα και μπορούσες να ανέβεις τα κερμπ. Τα μονοθέσια σήμερα είναι τόσο “σκληρά” που τη στιγμή που ακουμπάς τα κερμπ, φεύγεις στην άλλη πλευρά της πίστας», δήλωσε αρχικά ο Ολλανδός.

Το νέο σιρκουί πόλης που θα έχει στο πρόγραμμά της η Formula 1 το 2023 θα λάβει χώρα στο Λας Βέγκας. Όταν ο Φερστάπεν ρωτήθηκε για την νέα διαδρομή δεν φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενος:

«Προτιμώ να πάω στο (Λας) Βέγκας σε διαφορετική περίσταση. Έχουμε ολοένα και περισσότερα σιρκουί πόλης, τα οποία δεν απολαμβάνω με ένα μονοθέσιο της Formula 1. Τα μονοθέσια αυτά δεν έχουν σχεδιαστεί για να τρέχουν σε σιρκουί πόλης και "ζωντανεύουν" στις γρήγορες στροφές. Καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έχουμε σιρκουί πόλης στο πρόγραμμα, όμως δεν πρέπει να έχουμε πολλά. Είναι καλύτερο να έχουμε κλασικές πίστες, όπως η Σουζούκα. Ένας γύρος κατατακτήριων εκεί είναι πιο διασκεδαστικός απ’ ότι σε ένα τυχαίο σιρκουί πόλης», κατέληξε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.