Χάκινεν: «Δεν πιστεύω πως θα είναι τόσο απλό για τον Φερστάπεν να κυριαρχεί»

O πρώην πρωταθλητής της Formula 1, Μίκα Χάκινεν, δεν θεωρεί ότι η κατάσταση στο πρωτάθλημα θα είναι το ίδιο εύκολη για τον Μαξ Φερστάπεν τα επόμενα χρόνια.

Χάκινεν: «Δεν πιστεύω πως θα είναι τόσο απλό για τον Φερστάπεν να κυριαρχεί»

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Μίκα Χάκινεν, με δηλώσεις του στο Sky Sports, ανέφερε πως δεν περιμένει τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Μαξ Φερστάπεν να συνεχίσει να κυριαρχεί με τον τρόπου που το έκανε το 2022.

«Φέτος ο Μαξ έκανε φοβερή δουλειά μαζί με μία φοβερή ομάδα, που διαθέτει φοβερούς μηχανικούς και σχεδιαστές συμπεριλαμβανομένου του Έντριαν Νιούι, με τον οποίο έχω κερδίσει πολλά πρωταθλήματα. Οι κανονισμοί της Formula 1 έχουν αλλάξει σημαντικά από τότε που αγωνιζόμουν, ή ακόμα και σε σχέση με 3-4 χρόνια πριν. Αυτό δίνει την ευκαιρία σε περισσότερες ομάδες να διακριθούν. Οπότε δεν πιστεύω πως θα είναι τόσο απλό για τον Φερστάπεν να κυριαρχεί, ακόμη κι αν είναι ένας σπουδαίος οδηγός. Είμαι αισιόδοξος πως θα δούμε εκπλήξεις, όμως από ποιον;», ανέφερε ο Φινλανδός στο περιθώριο των εγκαινίων του F1 Arcade στο Λονδίνο.

Μετά το τέλος του Grand Prix Άμπου Ντάμπι, ο Φερστάπεν είχε δηλώσει έκπληκτος με τα όσα κατάφερε στο 2022: «Σίγουρα δεν περίμενα μία τέτοια χρονιά. Είχα ήδη αναφέρει πως αν είχα μια σεζόν σαν του 2021 θα ήταν φοβερό. Αλλά αυτό που ζήσαμε ήταν τρομερό, απίστευτη δουλειά από την ομάδα. Ο στόχος είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς, αλλά είναι δύσκολο να ξεπεράσουμε αυτό που κάναμε εφέτος».

Η νέα αγωνιστική σεζόν της Formula 1 θα ξεκινήσει το τριήμερο 3-5 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.