Formula 1: Δεν επηρρέασε την νίκη η τιμωρία του Πέρεθ

Ο Σέρχιο Πέρεθ κράτησε την νίκη στο Γκραν Πρι Σιγκαπούρης παρά την χρονική ποινή που επέβαλλαν οι αγωνοδίκες.  

Formula 1: Δεν επηρρέασε την νίκη η τιμωρία του Πέρεθ

Το Γκραν Πρι Σιγκαπούρης ήταν αν μη τι άλλο επεισοδιακό, με τον νικητή του αγώνα, Σέρχιο Πέρεθ, να τίθεται υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες.

Ο Μεξικανός πιλότος σε τρεις περιπτώσεις άφησε απόσταση από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας περισσότερα από 10 μήκη μονοθεσίου. Μάλιστα οι δύο εκ των τριών ήταν στον 36ο γύρο, κάτι που απαγορεύεται με βάση τον κανονισμό 55.10 των Αγωνιστικών Κανονισμών της Formula 1.

Με το πέρας του αγώνα και τον πανηγυρισμών που ακολούθησαν, ο Σέρχιο Πέρεθ βρέθηκε στο γραφείο των αγωνοδικών προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Οι αγωνοδίκες τον άκουσαν και εν συνεχεία αποφάνθηκαν:

Επίπληξη για την πρώτη παράβαση στον 10ο γύρο του αγώνα. Για την δεύτερη παράβαση που έγινε στον 36ο γύρο μεταξύ των στροφών 9 και 10, ο Πέρεθ δέχθηκε προειδοποίηση από την Διεύθυνση Αγώνα. Η τρίτη και τελευταία παράβαση του κανονισμού ήταν και πάλι στον 36ο γύρο μεταξύ των στροφών 13 και 14, με τους αγωνοδίκες να αποφασίζουν ποινή 5 δευτερολέπτων.

Περίπου τρεις ώρες μετά το τέλος του αγώνα λοιπόν, επισημοποιήθηκε η νίκη του στην Σιγκαπούρη, καθώς είχε τερματίσει 7,5 δευτερόλεπτα νωρίτερα από τον Σαρλ Λεκλέρ και έτσι, μετά την χρονική ποινή, παρέμεινε 2.5 δευτερόλεπτα μετά.

Η απόφαση των αγωνοδικών: