Formula 1: Για πρώτη φορά το πρόγραμμα της νέας σεζόν θα έχει 24 αγώνες

Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα του 2023 το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 24 αγώνες.

Formula 1: Για πρώτη φορά το πρόγραμμα της νέας σεζόν θα έχει 24 αγώνες

Η FIA έδωσε την έγκρισή της για το πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος της Formula 1 και οι διοργανωτές δημοσίευσαν στη συνέχεια τη σειρά των αγώνων.

Το νέο πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει συνολικά 24 αγώνες, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει μεταξύ άλλων και η προσθήκη του Λας Βέγκας, με τις ΗΠΑ να φιλοξενούν συνολικά τρία Grand Prix.

Η αυλαία της νέας σεζόν θα ανοίξει στο Μπαχρέιν στις 5 Μαρτίου και θα πέσει στο Άμπου Ντάμπι στις 26 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της FIA Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, δήλωσε: «Η παρουσία 24 αγώνων στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της FIA Formula 1 για το 2023 αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της ανάπτυξης και της απήχησης του αθλήματος σε παγκόσμια κλίμακα. Η προσθήκη νέων πιστών και η διατήρηση των παραδοσιακών αγώνων υπογραμμίζει την καλή διαχείριση του αθλήματος από τη FIA. Χαίρομαι που θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε τη νέα εποχή συναρπαστικών αγώνων της Formula 1, που δημιουργήθηκε από τους Κανονισμούς του 2022 της FIA, σε μια ευρύτερη βάση θαυμαστών το 2023. Κατά τη διαμόρφωση του ημερολογίου της F1 για το 2023, τα μέλη του ΠΣΜΑ είχαν επίσης υπόψη τους τις ημερομηνίες για τις διάσημες 24 ώρες του Λε Μαν».

Αναλυτικά το πρόγραμμα: