Pole position ο Φέτελ, πανωλεθρία για Χάμιλτον στο Χόφενχάιμ

Ο πιλότος της Φεράρι πήρε την pole position στην πίστα του Χόφενχαιμ και έχει την ευκαρία να ξεφύγει από τον Χάμιλτον που αντιμετώπισε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων μένοντας εκτός Q3.

Pole position ο Φέτελ, πανωλεθρία για Χάμιλτον στο Χόφενχάιμ

Μεγάλη νίκη για τον Σεμπάστιαν Φέτελ στις κατατακτήριες δοκιμές του Χόφενχαιμ. Ο Γερμανός ξεπέρασε τον μέχρι πρότινος πρώτο Ράικονεν και πανηγύρισε την pole position. Δεύτερος ήρθε ο Βάλντερι Μπότας που μπήκε σφήνα ανάμεσα στις δύο Φεράρι με τον Κίμι Ράικονεν να κλείνει την τριάδα.

Όσον αφορά τον Λιούις Χάμιλτον ο Βρετανός ''μπήκε'' σε μία στροφή με υπερβολική ταχύτητα χτυπώντας έτσι το μονοθέσιο του που αντιμετώπισε πρόβλημα στο κιβώτιο. Η ομάδα του παγκόσμιου πρωταθλητή δεν μπόρεσε να επισκευάσει το ''λαβωμένο'' του μονοθέσιο χάνοντας έτσι την ευκαιρία να τρέξει στο Q3.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα ο Φερστάπεν ήρθε τέταρτος με τον Ρικιάρντο να έρχεται τελευταίος μετά την ποινή που έλαβε για την αλλαγή εξαρτημάτων στην μονάδα ισχύος. Ο Μάγνουσεν ήταν για άλλη μια φορά καλός τερματίζοντας πέμπτος με τους Γκροζάν,Χούλγκεμπερκ, Σάινθ, Λεκλέρκ και Πέρεθ να κλείνουν την δεκάδα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: