Grand Prix Ίμολα: Νικητής ο Φερστάπεν, τυχερός μέσα στην ατυχία του ο Χάμιλτον

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε τη νίκη στο Grand Prix της Ίμολα, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να μπει στο podium μαζί με τον Λάντο Νόρις. 

Grand Prix Ίμολα: Νικητής ο Φερστάπεν, τυχερός μέσα στην ατυχία του ο Χάμιλτον

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 κατέκτησε ο Μαξ Φερστάπεν στην προσπάθεια που κάνει να εκθρονίσει τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο Ολλανδός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εκκίνηση και κατάφερε να προσπεράσει τον Βρετανό, ο οποίος δεν μπόρεσε να σταματήσει τη Red Bull του νεαρού. Από εκείνη τη στιγμή ο «Mad Max» είχε τον έλεγχο του αγώνα φτάνοντας στο τέλος σε μία εύκολη επικράτηση.

Από την άλλη ευχαριστημένος πρέπει να αισθάνεται ο Λιούις Χάμιλτον για το γεγονός πως ήρθε δεύτερος μπροστά από το Λάντο Νόρις. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής προσέκρουσε στις μπαριέρες, ωστόσο στη συνέχεια κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος εκμεταλλευόμενος την προσωρινή διακοπή λόγω της σφοδρής σύγκρουσης του Βάλτερι Μπότας με τον Τζορτζ Ράσελ.

Την πεντάδα ολοκλήρωσαν οι δύο Ferrari, με τον Σαρλ Λεκλέρκ να τερματίζει νωρίτερα από τον Κάρλος Σάινθ. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο, Λανς Στρολ, Πιέρ Γκασλί, Κίμι Ραϊκόνεν και Εστεμπάν Οκόν.

Αναλυτικά οι χρόνοι του αγώνα:

Η βαθμολογία των οδηγών:

Η βαθμολογία των κατασκευαστών: