Grand Prix Σακχίρ: Σεφτέ στις νίκες για Πέρεθ, απανωτά λάθη από τη Mercedes

Ο Σέρχιο Πέρεθ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Mercedes στα pit stop και κατέκτησε τη νίκη με τη Racing Point στο Grand Prix του Σακχίρ. 

Grand Prix Σακχίρ: Σεφτέ στις νίκες για Πέρεθ, απανωτά λάθη από τη Mercedes

Μεγάλες εκπλήξεις έκρυβε και ο αγώνας του Σακχίρ στη Formula 1 καθώς είχαμε αρκετές ανακατατάξεις. Νικητής αναδείχθηκε ο Σέρχιο Πέρεθ με Racing Point που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη της Mercedes.

Grand Prix Σακχίρ: Έμειναν εκτός μετά από σύγκρουση ο Λεκλέρκ και ο Φερστάπεν (pic)

Συγκεκριμένα οι πρωταθλητές σε pit stop του Τζορτζ Ράσελ και του Βάλτερι Μπότας έβαλαν λάθος ελαστικά με αποτέλεσμα οι δύο οδηγοί να ξαναμπούν για αλλαγή και να χάσουν πολύτιμο χρόνο.

Haas: Χάνει και το Grand Prix του Αμπού Ντάμπι ο Γκροζάν

Έτσι ο Πέρεθ βρέθηκε ξαφνικά πρώτος κρατώντας έως το τέλος το προβάδισμα του. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Εστεμπάν Οκόν, ενώ στην τρίτη ο Λανς Στρολ.

Grand Prix Μπαχρέιν: Κατέκτησε την pole position ο Μπότας

Την πεντάδα έκλεισαν οι Κάρλος Σάινθ και Ντάνιελ Ρικιάρντο, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Αλεξάντερ Άλμπον, Ντάνιελ Κβίατ, Βάλτερι Μπότας, Τζορτζ Ράσελ και Λάντο Νόρις.

Grand Prix Μπαχρέιν: Στην κορυφή του FP1 και FP2 ο Ράσελ με Mercedes

Άτυχοι στάθηκαν στην εκκίνηση ο Μαξ Φερστάπεν και ο Σαρλ Λεκλέρκ. Συγκεκριμένα στη στροφή 4 τα φρένα του Μονεγάσκου μπλόκαραν με αποτέλεσμα το μονοθέσιο του να έχει επαφή με εκείνο του Πέρεθ.

Formula 1: Αναμέτρηση με το θάνατο (vid)

Στην προσπάθεια του να μην συγκρουστεί ο Ολλανδός βγήκε εκτός πίστας με αποτέλεσμα να προσκρούσει στις μπαριέρες. Την ίδια τύχη είχε και η Ferrari του Λεκλέρκ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αναλυτικά η βαθμολογία των οδηγών:

Αναλυτικά η βαθμολογία των κατασκευαστών: