Λιούις Χάμιλτον: Still Rising

Ο Λιούις Χάμιλτον διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και παρά το γεγονός πως έχει κατακτήσει επτά πρωταθλήματα δεν δείχνει διατεθειμένος να αποσυρθεί σύντομα.  

Λιούις Χάμιλτον: Still Rising

Τα κατορθώματα του Λιούις Χάμιλτον στη Formula 1 είναι αμέτρητα με αποκορύφωμα την κατάκτηση του έβδομου παγκόσμιου τίτλου του. Ο Βρετανός έχει καταφέρει να ωριμάσει τόσο μέσα όσο και έξω από την πίστα αποδεικνύοντας πως διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Ούτε ο ίδιος μπορούσε να πιστέψει όταν ξεκινούσε το 2007 την πορεία του στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ, ότι 13 χρόνια αργότερα θα βρισκόταν στο πάνθεον της F1 και θα αποτελούσε τον πρώτο οδηγό που πιάνει τον Μίκαελ Σουμάχερ στη συγκομιδή τίτλων.

Η αλλαγή του προφίλ του σε συνδυασμό με την άψογη συνεργασία του με τη Mercedes του έδωσαν τη δυνατότητα να κάνει το ακατόρθωτο και να αφήσει για τα καλά το στίγμα του στην ιστορία του αθλήματος. Το ταλέντο του ήταν πάντοτε πλούσιο και δεδομένο αλλά η διαμόρφωση της προσωπικότητας του μέσα στο πέρασμα των χρόνων ήταν η κύρια αιτία για τα όσα έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια.

Στις αρχές της καριέρας του αρκετές ήταν οι φορές που απασχολούσε τα Μέσα με την εξωαγωνιστική του ζωή και τα παραπτώματα του δημιουργώντας μία λανθασμένη εικόνα προς τα έξω. Ωστόσο ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής άλλαξε πλεύση δούλεψε μέσα του και μπόρεσε να βρει τον πραγματικό Λιούις, ο οποίος αυτή τη στιγμή αποθεώνεται από όλους γνωρίζοντας την καθολική αναγνώριση.

Διανύοντας τα 35 του χρόνια και έχοντας γευτεί τη χαρά του πρωταθλητή ο Βρετανός συνεχίζει με περισσότερη δίψα και θέληση την ενασχόληση του με την εξέλιξη του μονοθεσίου και των ελαστικών πέφτοντας με τα μούτρα στη δουλειά. Άλλοι στη θέση του θα είχαν αποσυρθεί μετά από τόσες επιτυχίες, αλλά ο ίδιος δείχνει ασταμάτητος και έτοιμος να κάνει και άλλα πράγματα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που μετά το τέλος κάθε ελεύθερων δοκιμαστικών περνά ατελείωτες ώρες στην πίστα προκειμένου να μελετήσει και την κάθε λεπτομέρεια.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος πρόσφατα, όταν ήταν μικρός πίστευε πως απλά ο οδηγός της Formula 1 τρέχει με ένα μονοθέσιο, αλλά μπαίνοντας και αυτός στον χορό συνειδητοποίησε πως υπάρχουν αμέτρητα πράγματα πίσω από έναν απλό επαγγελματία οδηγό. Πλέον έχει βρει την εσωτερική του γαλήνη και ενώ αρκετοί πίστευαν πως θα ρίξει τίτλους τέλους, εκείνος έτρεξε να τους προλάβει τονίζοντας πως ακόμα δεν έχει δώσει όσα θέλει στον κόσμο της ταχύτητας.

Παράλληλα πέταξε το μπαλάκι στη Mercedes, η οποία θα πρέπει με τη σειρά της να βρει τη χρυσή τομή προκειμένου να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Όπως και να χει ο Βρετανός όπως λέει και το μότο του (το οποίο έχει χτυπήσει και σε τατουάζ) «Still I Rise» και όλοι οι φίλοι της Formula 1 θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που διανύουν την εποχή ενός τόσο σπουδαίου οδηγού.