Grand Prix Τουρκίας: Παγκόσμιος πρωταθλητής για έβδομη φορά ο Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε τη νίκη στην Τουρκία και εξασφάλισε μαθηματικά την κατάκτηση του έβδομου παγκοσμίου τίτλου του. 

Grand Prix Τουρκίας: Παγκόσμιος πρωταθλητής για έβδομη φορά ο Χάμιλτον

Τι και αν η Mercedes δεν πραγματοποίησε την καλύτερη δυνατή της εμφάνιση στο Grand Prix της Τουρκίας, ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να τερματίσει πρώτος.

Grand Prix Τουρκίας: Παρθενική pole position για Στρολ, πολλές ανατροπές στις κατατακτήριες

Έτσι ο Βρετανός εκμεταλλευόμενος και την 14η θέση του Βάλτερι Μπότας στέφθηκε μαθηματικά παγκόσμιος πρωταθλητής για έβδομη φορά στην καριέρα του, κάτι που έχει καταφέρει μόνο ο Μίκαελ Σουμάχερ στην ιστορία της Formula 1.

Grand Prix Τουρκίας: Πρωτιά για Φερστάπεν σε FP1 και FP2

Η Racing Point ξεκίνησε με τον Λανς Στρολ στην πρώτη θέση και τον Σέρχιο Πέρεθ στη δεύτερη, ωστόσο ο Καναδός δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα του εν αντιθέσει με τον Μεξικανό, ο οποίος διατηρήθηκε στη θέση του.

Η «χρυσή» βίβλος της Formula 1

Το podium συμπλήρωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ που πέρασε στην τελευταία στροφή τον Σαρλ Λεκλέρκ καθώς ο Μονεγάσκος γλίστρησε στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον Πέρεθ. Η παρουσία της Ferrari στη γειτονική χώρα ήταν άκρως ικανοποιητική σε σχέση με τα τελευταία της αποτελέσματα.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κάρλος Σάινθ, Μαξ Φερστάπεν, Αλεξάντερ Άλμπον, Λάντο Νόρις, Λανς Στρολ και Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Μετά το τέλος του αγώνα και φανερά συγκινημένος ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε: «Προς όλα τα παιδιά του κόσμου, που ονειρεύονται το ακατόρθωτο: Μπορείτε να τα καταφέρετε κι εσείς. Νιώθω πως μόλις αρχίζω. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση σωματικά. Η φετινή σεζόν ήταν γεμάτη προκλήσεις, καθώς δεν ήξερα πώς θα εξελιχθεί, αλλά με τη βοήθεια των ανθρώπων γύρω μου κατάφερα να κρατήσω τη συγκέντρωσή μου. Ελπίζω η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη και μακάρι να μείνω. Νιώθω πως έχω ακόμη πολλή δουλειά να κάνω εδώ. Θέλω να βοηθήσω τη Formula 1 και τη Mercedes σε αυτό το ταξίδι».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Η βαθμολογία των οδηγών:

Η βαθμολογία των κατασκευαστών: