Grand Prix Ιταλίας: Παρθενική νίκη για Γκασλί στον επεισοδιακότερο αγώνα της σεζόν

Την πρώτη του νίκη στη Formula 1 κατέκτησε ο Πιέρ Γκασλί πρωτεύοντας στο Grand Prix της Ιταλίας, το οποίο έκρυβε πολλές ανατροπές. 

Grand Prix Ιταλίας: Παρθενική νίκη για Γκασλί στον επεισοδιακότερο αγώνα της σεζόν

Δραματικό ήταν το φινάλε του Grand Prix της Ιταλίας καθώς ο Πιέρ Γκασλί εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες του αγώνα και κατέκτησε την πρώτη του νίκη στη Formula 1.

Grand Prix Ιταλίας: Έφτασε τις 94 pole position ο Χάμιλτον, εκτός Q3 η Ferrari

Όλα έδειχναν πως ο Λιούις Χάμιλτον θα ανέβαινε για ακόμα μία φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ωστόσο δέχτηκε ποινή δέκα δευτερολέπτων εξαιτίας της αντικανονικής εισόδου του στα pit.

Renault: Μετονομάζεται σε Alpine F1 Team

Το παράπτωμα του Βρετανού έγινε λίγο μετά την αποχώρηση του Σαρλ Λεκλέρκ από τον αγώνα, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και προσέκρουσε στις μπαριέρες με αποτέλεσμα να βγει κόκκινη σημαία.

Έτσι ο Γκασλί βρέθηκε από το πουθενά πρώτος και κατάφερε να κρατήσει με αρκετή δυσκολία πίσω του τον Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός πιλότος παρά την πίεση που άσκησε έμεινε δεύτερος, με τον Λανς Στρολ να συμπληρώνει το βάθρο.

Ο Λάντο Νόρις ακολούθησε τέταρτος, ενώ πέμπτος ήρθε ο Βάλτερι Μπότας καθώς πλήρωσε την κακή του εκκίνηση. Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο τερμάτισε έκτος, ενώ την έβδομη θέση πήρε ο Χάμιλτον.

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής παρά την ποινή που δέχτηκε ξεκίνησε την αντεπίθεση του και σημειώνοντας συνεχώς γρηγορότερους χρόνους μπήκε στη δεκάδα. Όγδοος ήρθε ο Εστεμπάν Οκόν, ένατος ο Ντάνιελ Κβίατ και δέκατος ο Σέρχιο Πέρεθ.

Μετά την επανεκκίνηση του αγώνα ο Μαξ Φερστάπεν αποχώρησε λόγω προβλήματος στον κινητήρα, ενώ νωρίτερα το ίδιο έπραξε και ο Σεμπάστιαν Φέτελ καθώς είχε πρόβλημα με τα φρένα του.

Το podium των σημερινών νικητών αποτελεί το νεότερο στην ιστορία της Formula 1, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκασλί αποτελεί τον 109ο νικητή της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ και παράλληλα τον πρώτο Γάλλο που κατακτά τη νίκη έπειτα από εκείνη του Ολιβιέ Πανίς το 1996.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αναλυτικά η βαθμολογία των οδηγών:

Αναλυτικά η βαθμολογία των κατασκευαστών: