Grand Prix Αυστρίας: Πήρε την πρώτη του φετινή pole position ο Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο γρηγορότερος οδηγός στις κατατακτήριες δοκιμές της Στυρίας και κατέκτησε την πρώτη φετινή του pole position

Grand Prix Αυστρίας: Πήρε την πρώτη του φετινή pole position ο Χάμιλτον

Για άλλη μία φορά ο Λιούις Χάμιλτον απέδειξε πως του πηγαίνει η βροχή. Ο Βρετανός πρωταθλητής εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα της Στυρίας και στέφθηκε νικητής στις κατατακτήριες δοκιμές.

Grand Prix Στυρίας: Ταχύτερος στο FP2 o Φερστάπεν

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Μαξ Φερστάπεν που έβαλε τα δυνατά του για να προσπεράσει τον οδηγό της Mercedes. Τρίτος ακολούθησε ο Κάρλος Σάινθ με τη McLaren να πανηγυρίζει για δεύτερο συνεχόμενο Grand Prix μία θέση στο podium.

Ο Βάλτερι Μπότας αν και σημείωσε και εκείνος καλούς χρόνους αρκέστηκε στην τέταρτη θέση, με τον Εστεμπάν Οκόν να κάνει την έκπληξη και να τερματίζει με τη Renault πέμπτος. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Λάντο Νόρις, Αλεξάντερ Άλμπον, Πιέρ Γκασλί, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Σεμπάστιαν Φέτελ.

Απογοητευτική στους χρόνους για δεύτερη φορά ήταν η Ferrari καθώς ο Σαρλ Λεκλέρκ δεν μπόρεσε να προκριθεί στο Q3 ακολουθώντας το παράδειγμα του Φέτελ στις κατατακτήριες της Αυστρίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: