Grand Prix Αυστρίας: Στον Μπότας η πρώτη φετινή pole position

Ο Βάλτερι Μπότας σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Αυστρίας και θα εκκινήσει πρώτος στον αγώνα της Κυριακής (5/7, 16:10).

Grand Prix Αυστρίας: Στον Μπότας η πρώτη φετινή pole position

Ονειρικά έκλεισε την περίοδο των δοκιμαστικών η Mercedes στην Αυστρία αφού είδε τον Βάλτερι Μπότας να παίρνει την pole position και τον Λιούις Χάμιλτον να τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Grand Prix Αυστρίας: Κυριαρχία της Mercedes στην πρώτη ημέρα των δοκιμαστικών

Οι πρωταθλητές είχαν τον έλεγχο καθ'όλη τη διάρκεια των δοκιμαστικών και κατάφεραν εύκολα να κάνουν το 1-2. Πίσω από τα «μαύρα» μονοθέσια ακολούθησε η Red Bull με τον Μαξ Φερστάπεν.

Την πεντάδα έκλεισαν οι Λάντο Νόρις και Αλεξάντερ Άλμπον, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σέρχιο Πέρεθ, Σαρλ Λεκλέρκ, Κάρλος Σάινθ, Λαντς Στρολ και Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Όσον αφορά τον Σεμπάστιαν Φέτελ ο Γερμανός αποκλείστηκε στο Q2 καθώς ο χρόνος που σημείωσε με τη Ferrari ήταν αρκετά κακός. Βάση της εικόνας των δοκιμαστικών η Scuderia θα έχει αρκετή δουλεία στο κομμάτι της ταχύτητας μιας και οι οδηγοί της εξέφρασαν τα παράπονά τους για την αντιμετώπιση του μονοθεσίου τόσο στις στροφές όσο και στις ευθείες.

Αναλυτικά οι χρόνοι του Q3: