Grand Prix Αυστρίας: Νίκη για Μπότας σε έναν επεισοδιακό αγώνα

Ο Βάλτερι Μπότας κατέκτησε τη νίκη στην επεισοδιακή πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος στο Grand Prix της Αυστρίας, καθώς σημειώθηκαν εννέα εγκαταλείψεις. Δεύτερος ακολούθησε ο Σαρλ Λεκλέρκ και τρίτος ο Λάντο Νόρις

Grand Prix Αυστρίας: Νίκη για Μπότας σε έναν επεισοδιακό αγώνα

Επεισοδιακή ήταν η πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 στην πίστα της Αυστρίας. Ο Βάλτερι Μπότας διατήρησε από την αρχή έως το τέλος την πρώτη θέση και κράτησε πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον που πίεσε όσο μπορούσε για να τον προσπεράσει.

Grand Prix Αυστρίας: Κυριαρχία της Mercedes στην πρώτη ημέρα των δοκιμαστικών

Αν και στην αρχή φαινόταν ότι ο αγώνας δεν θα είχε μεγάλες διαφοροποιήσεις, ξαφνικά ξεκίνησαν οι εκπλήξεις, με τον Μαξ Φερστάπεν να μένει εκτός συνέχειας λόγω προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Grand Prix Αυστρίας: Στον Μπότας η πρώτη φετινή pole position

Ο Σέρχιο Πέρεθ άδραξε την ευκαιρία και ανέβηκε προσωρινά τρίτος, με τον Αλεξάντερ Άλμπον όμως να τον προσπερνά λίγο αργότερα. Η McLaren δίνοντας μεγάλη μάχη με τη Ferrari κατάφερε να μείνει μπροστά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος έκανε τε-τα-κε έπειτα από επαφή που είχε με τον Κάρλος Σάινθ.

Grand Prix Αυστρίας: Το διαφορετικό podium των νικητών (vid)

Αν και η Scuderia εμφάνισε πρόβλημα στην ταχύτητα, ο Σαρλ Λεκλέρκ κατάφερε να μείνει σταθερός στην απόδοσή του και στο τέλος να πάρει τη δεύτερη θέση. Την τριάδα έκλεισε ο εκπληκτικός Λάντο Νόρις, που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις εναλλαγές των θέσεων, πανηγυρίζοντας έτσι την πρώτη του άνοδο στο βάθρο.

Ο Χάμιλτον αν και τερμάτισε δεύτερος δέχθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων λόγω της επαφής που είχε με τον Άλμπον και έπεσε στην τέταρτη θέση. Ο Ταϊλανδός προσπάθησε να προσπεράσει τον Βρετανό από την εξωτερική με αποτέλεσμα ο πιλότος της Red Bull να βγει εκτός πίστας, ξυπνώντας μνήμες από τον περσινό αγώνα της Βραζιλίας. Στη συνέχεια ο νεαρός, αφού έπεσε στην τελευταία θέση, αποσύρθηκε λόγω προβλήματος.

Στην πέμπτη θέση ακολούθησε ο Σάινθ, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Πέρεθ, Πιέρ Γκασλί, Εστεμπάν Οκόν, Αντόνιο Τζιοβινάτσι και Φέτελ.

Όσον αφορά τις εγκαταλείψεις οι Κίμι Ραϊκόνεν, Τζορτζ Ράσελ, Ρομέιν Γκροζάν, Λανς Στρολ, Κέβιν Μάγκνουσεν, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Ντάνιελ Κβίατ έμειναν εκτός συνέχειας, με την πλειονότητα να αφορά μηχανικά προβλήματα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: