Πώς κρατιέται ένα Yugo 33 ετών; (vid)

Τα Yugo η αλήθεια είναι πως δεν συνοδεύονται από την καλύτερη φήμη. Στην πραγματικότητα, το καμάρι της άλλοτε γιουγκοσλαβικής βιομηχανίας είναι πολύ ανθεκτικό και αξιόπιστο.

Πώς κρατιέται ένα Yugo 33 ετών; (vid)

Τα Yugo η αλήθεια είναι πως δεν συνοδεύονται από την καλύτερη φήμη. Θα γνωρίζετε τα κλασικά ανέκδοτα, ειδικά αυτό με το γιατί έχουν αντιστάσεις στο πίσω παρμπρίζ. Έχουμε αναλύσει διεξοδικά τους λόγους που εξαπλώθηκε αυτή η φήμη.

Στην πραγματικότητα, το καμάρι της άλλοτε γιουγκοσλαβικής βιομηχανίας είναι πολύ ανθεκτικό και αξιόπιστο. Με αυτά τα στοιχεία κατά νου, μαζί με την οικονομία, σχεδιάστηκε εξάλλου. Με τη στοιχειώδη συντήρηση και φροντίδα, τα Yugo μπορεί να φτάσουν σε πολύ υψηλό αριθμό χιλιομέτρων στο οδόμετρο, αντιστρόφως ανάλογα με αυτά που μπορεί να δει ο οδηγός στο ταχύμετρο. Το συγκεκριμένο, δεν έχει όσα θα περίμενες από αυτοκίνητο πόλης του 1987. Ούτε 66.000 δεν έχει γράψει (65.920 τα 40.961 μίλια), αλλά 33 χρόνια στην πλάτη δεν είναι λίγα.

Το αυτοκίνητο έχει ακόμα τις αυθεντικές πινακίδες από τη Σερβία, όπως εισήχθη στις Η.Π.Α. Τόσο ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, όσο και ο σημερινός, το έχουν σε γκαράζ και το συντηρούν σχολαστικά. Και το 45άρι -εκ του 1.1λτ. κινητήρα των 45 ίππων- ανταποδίδει με αψεγάδιαστη κατάσταση! Εμφανισιακά, μοιάζει λες και βγήκε χθες από την βιτρίνα. Ούτε σαπάκια, ούτε ξεφλουδίσματα, ούτε ξεθωριάσματα. Το ίδιο ισχύει για το εσωτερικό, όπου δεν παρατηρείται η παραμικρή ένδειξη φθοράς.

Στα ηλεκτρικά, λειτουργούν τα πάντα. Φώτα, φλας, ηχοσύστημα (aftermarket), όλα στην εντέλεια. Το μοναδικό πρόβλημα συνίσταται στην κρύα εκκίνηση, όπου το μοτέρ κρατάει πολύ ψηλά το ρελαντί, αλλά επιδιορθώνεται με μικρό κόστος. Κατά τα λοιπά, μόνο η μπαταρία έχει χρειαστεί αντικατάσταση και οσονούπω ο ιμάντας, μαζί με την προγραμματισμένη αλλαγή λαδιών.

Το συγκεκριμένο Yugo αποτελεί την καλύτερη απόδειξη πως όσο φροντίζεις το αυτοκίνητό σου, τόσο θα σε φροντίσει και αυτό.

Πηγή: autogreeknews.gr