Νέο Renault Megane υβριδικό και 1.0 TCe

Το δημοφιλές μικρομεσαίο μοντέλο της Renault με τις επτά εκατομμύρια πωλήσεις από το 1995 όταν λανσαρίστηκε μέχρι σήμερα, ανανεώνεται στην 4η γενιά του.

Νέο Renault Megane υβριδικό και 1.0 TCe

Το δημοφιλές μικρομεσαίο μοντέλο της Renault με τις επτά εκατομμύρια πωλήσεις από το 1995 όταν λανσαρίστηκε μέχρι σήμερα, ανανεώνεται στην 4η γενιά του και σε όλες τις εκδόσεις. Παράλληλα, για πρώτη φορά αποκτά plug-in hybrid έκδοση, την E-Tech, ενώ δέχεται αισθητικές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις.

Εξωτερικά, το ανανεωμένο Megane απέκτησε πιο κομψή σχεδίαση μέσω των εμπρός φώτων LED που περιλαμβάνονται από την αρχική έκδοση και των ανασχεδιασμένων πίσω LED. Νέου σχεδιασμού είναι ακόμη οι προφυλακτήρες εμπρός – πίσω, η μάσκα και οι ζάντες αλουμινίου των 16 και 18 ιντσών. Επίσης, προστέθηκαν τρία καινούργια χρώματα: Solar Copper, Baltic Grey και Highland Grey.

Περνώντας στο εσωτερικό του ανανεωμένου Megane, οι αλλαγές εντοπίζονται στο νέο πίνακα οργάνων με τις ψηφιακές οθόνες των 7 ή 10,2 ιντσών (ανάλογα την έκδοση) και στα νέα συστήματα πολυμέσων Easy Link με τις οθόνες των 7 ή 9,3 ιντσών με το νέο interface. Αλλαγμένα είναι ακόμη τα χειριστήρια του κλιματισμού και οι επενδύσεις.

Αναβαθμισμένα με την σειρά τους είναι και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Νέα προσθήκη αφορά το Σύστημα υποβοήθησης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο και σε συνθήκες αυξημένης κυκλοφορίας (Highway & Traffic Jam Companion).

Στους κινητήρες νέα προσθήκη είναι η τεχνολογία E-Tech Plug-in hybrid. Το νέο υβριδικό Megane των 160 ίππων (με 1.6 λτ. κινητήρα βενζίνης και δύο ηλεκτρικά μοτέρ) εφοδιάζεται με μπαταρία 9,8 kWh (400V). Αυτή του επιτρέπει να κινηθεί μόνο με ρεύμα έως 50 χλμ. απόστασης με μέγιστη ταχύτητα 135 χλμ./ώρα σε μεικτή χρήση ή για μέχρι 65 χλμ. στην πόλη (WLTP). Οι μεικτές εκπομπές CO2 θα είναι λιγότερες από 40 γρ./χλμ. Οι υπόλοιποι κινητήρες παραμένουν οι 1.3 TCe 115, 140 και 160 hp, καθώς και ο 1.5 Blue dCi 95 και 115 hp. Στο τέλος του έτους το Megane θα διατεθεί και με τον 1.0 TCe κινητήρα με απόδοση 120 ίππων.

Πηγή: autogreeknews.gr