Πιο πολυτελές από ποτέ το νέο VW Passat

Μετά την Κίνα ήρθε η σειρά των Ηνωμένων Πολιτειών να δουν από κοντά την δική τους εκδοχή, για το δημοφιλές μεσαίο σεντάν της VW

Πιο πολυτελές από ποτέ το νέο VW Passat

To νέο Passat είναι μια ολιστικά βελτιωμένη εκδοχή του αυτοκινήτου που κυκλοφορεί στους αμερικανικούς δρόμους, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα του προηγούμενου μοντέλου (μια γενιά πίσω, δηλαδή, σε σχέση με το ευρωπαϊκό). Παρόλο που πωλήθηκαν λίγο πάνω από 40.000 μοντέλα το 2018 (41.401 για την ακρίβεια), η VW δεν εγκαταλείπει την σεντάν κατηγορία και προσφέρει στους Αμερικανούς πλήρως ανανεωμένη εμφάνιση, ειδικά στην έκδοση R Line που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Το εμπρός μέρος φιλοξενεί γενναίες ποσότητες χρωμίου στην μάσκα (ίδιον της αμερικανικής τετράτροχης κουλτούρας), με την επιθετική διαμόρφωση του προφυλακτήρα να κερδίζει τις εντυπώσεις, θυμίζοντας αμυδρά τον αντίστοιχο των Mercedes-AMG.

Συνεχίζοντας προς τα πίσω ξεχωρίζουν οι 19αρες ζάντες αλουμινίου και οι μαύροι καθρέπτες, ενώ στα μετόπισθεν δεσπόζουν τα νέα φωτιστικά σώματα και οι τετραπλές τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης (άλλη μια επιρροή από τις AMG).

Στο εσωτερικό υιοθετείται η διάταξη με τον ενιαίο αεραγωγό που συναντάμε στο δικό μας Passat, αλλά και στο κινεζικό. Η διαμόρφωση του ταμπλό κάνει μια προσπάθεια να θυμίσει την αντίστοιχη της Porsche 997 Carrera, όμως γενικότερα δεν ξεφεύγει από τα σχεδιαστικά πρότυπα των VW.

Κάτι που συμβαίνει και κάτω από το καπό, όπου συναντάμε τον 2λιτρο TSI των 180 ίππων και το 6αρι DSG. Στη συνέχεια θα προστεθούν και άλλα μοτέρ, δίχως η VW Βορείου Αμερικής να ανακοινώνει ποια θα είναι. Για την Ευρώπη τώρα, το νέο Passat αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο, με την σχεδίαση να ακούγεται πως θα είναι ένα κράμα του αμερικανικού με το κινεζικό.

Πηγή: autogreeknews.gr