Έφτασε η ώρα για την υβριδική Porsche 911

Η Porsche 911 θα τεθεί για πρώτη φορά και σε υβριδική έκδοση.

Έφτασε η ώρα για την υβριδική Porsche 911

Πριν από δύο χρόνια η Porsche είχε ανακοινώσει στο κοινό της πως θα διαθέσει για πρώτη φορά τη «θρυλική» 911 σε υβριδική έκδοση. Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και στις 28 Μαΐου θα γίνει γνωστό το νέο μοντέλο της εμβληματικής φίρμας.

Ακόμα δεν έχουν δοθεί επίσημα τεχνικά στοιχεία της υβριδικής 911, ωστόσο, αναμένεται να είναι τετρακίνητη. Ο θερμικός κινητήρας θα περνάει τη δύναμη στους πίσω τροχούς, ενώ ένα ηλεκτρικό μοτέρ θα είναι τοποθετημένο στον εμπρός άξονα.

Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη θα έχει μέσα του ένα σύστημα μίζας-γεννήτριας 48V, το οποίο θα φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία των επιμέρους ηλεκτρικών συστημάτων, ενώ παράλληλα θα παρέχει έξτρα ισχύ όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Οι άνθρωποι της Porsche δοκίμασαν την υβριδική 911 σε όλα είδη εδάφους, ενώ την έτρεξαν και στη θρυλική πίστα του Nurburgring. Εκεί σημείωσε χρόνο 7 λεπτά και 16,934 δευτερόλεπτα, που την καθιστούν πιο γρήγορη κατά 8,7 δευτερόλεπτα από την Carrera S. Όλα τα στοιχεία της υβριδικής έκδοσης θα γίνουν γνωστά την ημέρα της παρουσίασής της.