WRC: Πίσω στη Hyundai ο Τάνακ!

«Βόμβα μεγατόνων» στο WRC, καθώς η Hyundai ανακοίνωσε επίσημα σήμερα (4/10) πως ο Οτ Τάνακ θα επανενταχθεί στην ομάδα για την επόμενη σεζόν.

WRC: Πίσω στη Hyundai ο Τάνακ!

Ο Οτ Τάνακ πέτυχε εννέα νίκες όσο εργαζόταν για την κορεατική μάρκα μεταξύ 2020 και 2022, αλλά την εγκατέλειψε για να ενταχθεί στη M-Sport Ford, την ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του στο WRC, για τη σεζόν 2023.

Ο 35χρονος Εσθονός, μαζί με τον συνοδηγό Μάρτιν Γιαρβεόγια, σημείωσε τη δεύτερη νίκη του με το Puma Rally1 στο Ράλλυ Χιλής την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, μόλις ολοκληρώσει τα δύο εναπομείναντα φετινά ράλλυ, ο Τάνακ θα μετακινηθεί και πάλι.

Θα επιστρέψει στη Hyundai Motorsport με έδρα το Alzenau για να οδηγήσει ένα i20 N Rally1 το 2024, ενώ ο Βέλγος αστέρας Τιερί Νεβίλ -που αυτή τη στιγμή είναι δεύτερος στους βαθμούς- έχει επίσης επιβεβαιωθεί πως θα βρίσκεται στη σύνθεση της ομάδας.

Περαιτέρω ανακοινώσεις οδηγών δεν έχουν γίνει ακόμη, με τη Hyundai να δηλώνει ότι «θα πάρει το χρόνο της για να διερευνήσει διάφορες επιλογές για την υπόλοιπη σύνθεση του WRC του 2024».

Για την κίνηση αυτή, ο πρωταθλητής του WRC 2019 δήλωσε: «Αυτό είναι κάτι που με έπεισε να ενώσω ξανά τις δυνάμεις μας. Ανυπομονώ επίσης να συνεργαστώ με τον Σιρίλ Αμπιτεμπούλ (επικεφαλής της ομάδας) και τον Φρανσουά-Σαβιέ Ντεμεζόν (τεχνικός διευθυντής), καθώς η εμπειρία και οι γνώσεις τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι σίγουρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα για όλη την ομάδα.

Ο στόχος μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο δεν θα είναι άλλος από το να κερδίσουμε και τους τρεις τίτλους και με την νέα δομή της ομάδας, έχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να το πετύχουμε».

Ο Αμπιτεμπούλ, ο οποίος εντάχθηκε στη Hyundai στην αρχή της σεζόν 2023 έχοντας περάσει τα προηγούμενα χρόνια εργαζόμενος στη Formula 1, πρόσθεσε: «Άνοιξα μια συζήτηση με τον Οτ, ο οποίος ήταν ενθουσιασμένος από τις ανανεωμένες φιλοδοξίες και τη δομή που θέτουμε σε εφαρμογή. Χαιρόμαστε που είναι έτοιμος να συνεχίσει τις εκκρεμότητες που έχει με την ομάδα μας.

Είμαι βέβαιος ότι, στο κατάλληλο περιβάλλον, ο Τιερί και ο Οτ μπορούν να αναδείξουν ο ένας τον καλύτερο εαυτό του άλλου. Με αυτό το ζευγάρι νικηφόρων πληρωμάτων εξασφαλισμένο, μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να εξετάσουμε στρατηγικά την πλήρη σύνθεσή μας για την επόμενη σεζόν».

Ο Τάνακ θα παραμείνει πίσω από το τιμόνι ενός Ford Puma της M-Sport για τους δύο τελευταίους φετινούς γύρους, το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης (26-29 Οκτωβρίου) και το Ράλλυ Ιαπωνίας (16-19 Νοεμβρίου).