WRC: Το ομαδικό πνεύμα του Ροβανπέρα στην Φινλανδία

Με τα δικά του όνειρα για μια νίκη στην έδρα του να έχουν διαλυθεί, ο Κάλε Ροβανπέρα δεν θα μπορούσε να κατηγορηθεί ότι έφυγε από την πόλη αμέσως μόλις το Toyota GR Yaris Rally1 του τέθηκε νοκ-άουτ.

WRC: Το ομαδικό πνεύμα του Ροβανπέρα στην Φινλανδία

Δεν το έκανε αυτό. Αντ' αυτού, αυτός και ο συνοδηγός Γιόνε Χάλτουνεν έμειναν για να προσφέρουν υποστήριξη στους συναθλητές του - βοηθώντας τον Ιάπωνα κατασκευαστή να επιτύχει ένα διπλό βάθρο στο Secto Rally Finland.

Ο κάτοχος του τίτλου βοήθησε ιδιαίτερα τον Τακαμότο Κατσούτα με την προσέγγισή του στις διαδρομές της δεύτερης και τρίτης ημέρας - κάτι που εντυπωσίασε σοβαρά τον επικεφαλής της ομάδας για τον αγώνα, τον πρόεδρο της Toyota Ακίο Τογιόντα.

Ο Τογιόντα δήλωσε: «Αφού τελείωσε το ράλι του, ο Κάλε έδινε πολλές συμβουλές στον Τακαμότο. Αυτό δείχνει ότι είμαστε πραγματικά μία ομάδα».

Ο Κάλε Ροβανπέρα και ο Κατσούτα είχαν ήδη συνεργαστεί στις δοκιμές πριν από τον αγώνα, με τον Ιάπωνα να κάθεται δίπλα στον Φινλανδό για να δει τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος να δουλεύει.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, βοήθησε τον Κατσούτα να βρει περαιτέρω εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο και στο στήσιμο για τους συγκεκριμένους δρόμους που εξακολουθούσαν να τον περιμένουν. Η ταχύτητα του Κατσούτα καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ήταν αρκετή για να ξεπεράσει τον αντίπαλο οδηγό της Hyundai, Τίμου Σούνινεν, σε μια σκληρή μάχη για το τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Ο Κατσούτα έκλεισε τον αγώνα προσφέροντας περαιτέρω ευχαριστίες στον Rovanperä, λέγοντας: «Πρέπει επίσης να ευχαριστήσω τον Κάλε που μου έδινε συμβουλές για την οδήγηση σε αυτούς τους φινλανδικούς δρόμους».