Κατσούτα: «Ο Ροβανπέρα με βοήθησε να ανέβω στο βάθρο»

Ο Τακαμότο Κατσούτα παραδέχεται ότι το βάθρο του στο Ράλλυ Φινλανδίας ήρθε εν μέρει χάρη στις προσπάθειες συνεργασίας με τον συμπαίκτη του στην Toyota Gazoo Racing, Κάλε Ροβανπέρα.

Κατσούτα: «Ο Ροβανπέρα με βοήθησε να ανέβω στο βάθρο»

Ενώ ο Κάλε Ροβανπέρα, ο κάτοχος του τίτλου του WRC και νυν πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, έμεινε εκτός μάχης το απόγευμα της Παρασκευής, η επιρροή του ήταν ακόμη έντονα αισθητή στο GR Yaris του Τακαμότο Κατσούτα και του συνοδηγού Άαρον Τζόνστον.

Ο Κατσούτα, ο οποίος τερμάτισε στην ταπεινή έβδομη θέση της γενικής κατάταξης στον προηγούμενο γύρο στην Εσθονία, πέρασε χρόνο με τον συνάδελφό του Ροβανπέρα στις δοκιμές της Toyota Gazoo Racing πριν από την Φινλανδία. Τα μαθήματα που πήρε καθισμένος δίπλα στον 22χρονο Φινλανδό μεταφράστηκαν σε μια εντυπωσιακή τριάδα νικών σε ειδικές διαδρομές και στην 3η θέση που τον ανέβασε στο βάθρο.

«Όπως γνωρίζετε, στην Εσθονία, είχα ένα πολύ κακό ράλλυ εκεί», δήλωσε ο Κατσούτα. «Δεν είχα καθόλου ταχύτητα. Στη συνέχεια, μετά από αυτό, η ομάδα ανέλυε πολύ και μου έδινε πολλά πράγματα για να βελτιώσω και κάναμε πολύ σκληρή δουλειά για να βελτιωθούμε γι' αυτό».

«Ταυτόχρονα, ήμουν μαζί με τον Κάλε για το τεστ. Ήμουν στο αυτοκίνητο, ο Κάλε οδηγούσε και εγώ καθόμουν δίπλα του. Μου έδειχνε πώς να οδηγώ και μου έδινε πολλές συμβουλές, και αυτό με βοηθούσε πολύ να καταλάβω περισσότερο πώς να οδηγώ πραγματικά.

Μετά την Εσθονία είχα σχεδόν χάσει την αυτοπεποίθησή μου και τα πάντα, οπότε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Κάλε αλλά και σε όλους τους μηχανικούς που ανέλυαν πού έχανα χρόνο στην Εσθονία. Φυσικά, ο δρόμος είναι διαφορετικός, αλλά είναι ένα ράλι υψηλών ταχυτήτων και είναι πολύ σημαντικό να αναλύεις τι κάνεις λάθος, και αυτά τα πράγματα με βοήθησαν».

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Toyota, Ακίο Τογιόντα, ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ως επικεφαλής, ενώ ο τακτικός επικεφαλής Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα οδήγησε ένα GR Yaris Rally1 προδιαγραφών 2022 στην πέμπτη θέση, έκανε το βάθρο του Κατσούτα ακόμα πιο ξεχωριστό.

«Είναι ένα μεγάλο, μεγάλο πράγμα για μένα και για την ομάδα και για τον Ακίο-Σαν», έλαμψε. «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που βρισκόμαστε στο βάθρο μπροστά στον Ακίο-Σαν με την τεράστια υποστήριξη από τον ίδιο, την οικογένειά μου και όλους τους Φινλανδούς υποστηρικτές επίσης. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε αυτούς».